Antena 3 CNN Actualitate Media Antena 3, premiată la New York Festivals World Best Television & Film pentru reportajele "Copiii Pandemiei" şi "Şcoala la lumina lumânării"

Antena 3, premiată la New York Festivals World Best Television & Film pentru reportajele "Copiii Pandemiei" şi "Şcoala la lumina lumânării"

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 11:26 27 Apr 2022 Modificat la 16:04 27 Apr 2022
antena 3 premiata new york festivals television film
Antena 3, premiată la New York Festivals World Best Television & Film pentru reportajele "Copiii Pandemiei" şi "Şcoala la lumina lumânării" Sursa foto: Antena 3

Postul nostru de televiziune a primit două premii la New York Festivals World Best Television & Film, unul dintre cele mai importante festivaluri de televiziune şi film din lume.

Seria de reportaje "Copiii Pandemiei", difuzată de Antena 3 în trei părţi, a primit argintul la categoria Documentary: Human Concerns.

De asemenea, documentarul "Şcoala la lumina lumânării" a primit bronzul la categoria News: Reports/Features Special Report.

"Copiii pandemiei", documentarul marca Antena 3 premiat cu argint la Festivalul de film de la New York, este o analiză atentă făcută de colegii noştri Sabrina Preda, Sergiu Cora şi Dana Conerth, Mihai Dină, Diana Grădinaru, Florin Sarcea, Cătălin Onofrei, Paul Ciurari și Cătălin Gavriluță.

Materialul surprinde problemele cu care s-au confruntat tinerii odată cu restricţiilor cauzate de pandemie. Mulţi copii s-au simţit abandonaţi după ce şcolile au fost închise, iar ei au fost trimişi acasă.

Aceşti tineri nu au simţit că statul face ceva să îi ajute, aşa că sentimentul de teamă s-a instalat în minutea lor. Alecsia s-a izolat pentru trei luni în casă, crezând că totul se va termina repede.

Celălalt trofeu cu care postul nostru pleacă acasă de la festivalul newyorkez este bronzul pentru reportajul special "Offline la lunina lumânării", proiect realizat de colegii noştri Cătălin Onofrei, Dana Conerth și Mihnea Antonescu.

Reportajul surprinde drama unora dintre miile de copii ai României, care trăiesc la ţară şi care au fost privaţi de educaţie în timpul pandemiei. Asta pentru că în România, 64% dintre elevi nu au tabletă, calculator sau telefon și au acces limitat la Internet. Iar statul, care trebuia să intervină, nu a făcut-o.

Autorităţile şi-au pasat responsabilitatea, de la minister, spre inspectoratele școlare și de acolo a ajuns tot pe umerii familiilor.

×
x close