Radu Mazăre a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în SUA ar urma să aibă întâlniri cu reprezentanţi ai Fundaţiei Clinton şi ai unei companii de consultanţă, pentru o investiţie care ar urma să fie realizată în Portul Constanţa.
"Am făcut o cerere către procurorul de caz acum două săptămâni şi jumătate pentru a-mi permite deplasarea în interes de serviciu la o invitaţie oficială în SUA, la două companii de acolo. Una, de fapt, este Fundaţia Clinton şi a doua este o companie care acordă consultanţă pentru cea mai mare investiţie americană care urmează să fie făcută în România, şi anume în Portul Constanţa. Discutăm despre o investiţie de aproximativ 1,4 miliarde de dolari, un fel depozit pentru gaze şi pentru petrol care ar urma să fie pe insula din Portul Constanţa", a afirmat Mazăre.
El a menţionat că procurorul de caz i-a respins cererea de a pleca din ţară, însă a făcut o solicitare similară şi către Laura Codruţa Kovesi, aşteptând acum răspunsul acesteia.
"Aceste două invitaţii le-am depus la momentul respectiv procuroarei. Procuroarea mi-a dat răspuns că nu îmi dă permisiunea şi am făcut o nouă cerere către şefa procuroarei de caz, doamna Kovesi. Şi acum aştept să-mi răspundă", a explicat Mazăre, spunând că invitaţia respectivă în SUA este valabilă până în 20 februarie.
Radu Mazăre a mai spus că în următoarele săptămâni expiră perioada de 60 de zile de control judiciar, iar dacă procurorii îi vor prelungi această măsură, atunci o va ataca în instanţă.
Primarul Constanţei este anchetat de DNA pentru că ar fi primită mită de la un om de afaceri ca să realizeze cartierul de locuinţe sociale. Mazăre este cercetat sub control judiciar şi are interdicţia de a părăsi ţara.