Antena 3 CNN Actualitate Orban îl contrazice pe Vela. Relaxarea din 15 mai a premierului, diferită de cea a ministrului de Interne

Orban îl contrazice pe Vela. Relaxarea din 15 mai a premierului, diferită de cea a ministrului de Interne

Premierul, preşedintele şi ministrul de Interne nu sunt pe aceeaşi lungime de undă în ceea ce priveşte măsurile de relaxare. 

o_1e7i1o0i3pqkl8v14m016oln8bb.jpg
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    05 Mai 2020   •   12:13

Dacă premierul Ludovic Orban spune că deplasările după data de 15 mai între localităţi se vor face doar pentru motive bine întemeiate, ministrul de Interne Marcel Vela vorbeşte deja despre drumeţii pe munte şi le recomandă pescarilor să îşi pregătească undiţele.

"Deplasarea în afara localității va fi permisă pentru anumite categorii de motive, pe care le considerăm întemeiate: deplasări de serviciu, la rude, la activitățile agricole. Dacă dăm drumul la alpinism, înseamnă că se pot duce la munte, adică va exista o anumită relaxare și în ceea ce privește deplasarea în afara localităților", a declarat premierul Ludovic Orban.

Ministrul de Interne pare însă mult mai permisiv. "Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție", a răspuns ministrul Vela.

"Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localităţii sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise - atenţie, individuale! Rămâne restricţia că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Asta se aplică, evident, şi atunci când mergem să facem mişcare în aer liber", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Relaxarea lui Orban diferă de cea a lui Vela

×
Subiecte în articol: masuri relaxare Klaus Iohannis
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close