Antena 3 CNN Actualitate Maşinile unui minister consumă cât o cisternă

Maşinile unui minister consumă cât o cisternă

Maşinile unui minister consumă cât o cisternă
21 Mar 2007   •   11:07

Maşinile Ministerului Muncii folosesc benzină la fel de multă ca un taxi. Cotele maxime de carburant sunt stabilite prin lege iar cei din minister iau toată benzina care li se cuvine. Până la sfârşitul anului, oficialii se vor plimba de aproximativ 25.000 de euro. În tot acest timp, alocaţiile pentru copii rămân de 7 euro, iar pensia de puţin peste 100.

Pe site-ul Ministerului Muncii a fost afişată recent oferta pentru achiziţia de combustibil. Reprezentanţii instituţiei spun că pentru cele 10 maşini din dotare este nevoie de aproape 23.000 de litri de benzină şi de 5.400 de litri de motorină. Asta în următoarele 9 luni. Un calcul simplu arată că, în aceste condiţii, fiecare maşină a ministerului face cam 200 de kilometri pe zi.

Contactat telefonic, Gheorghe Barbu, ministrul Muncii, a declarat că ?este evident că facem o cerinţă la un nivel care să ne asigure deplasările necesare tuturor celor care au dreptul să utilizeze maşini?. Şi Ministerul Muncii chiar nu încalcă legea: există un act normativ din 2001 care stabileşte cât combustibil au voie să consume instituţiile publice. Ministerul Muncii însă cere maximum cât i se permite.

Ministerul Muncii nu e singurul care profită de această lege. Sunt şi alte instituţii de stat care trăiesc din bani publici. Şi îşi permit să facă mulţi kilometri, mai ales că fiecare litru de benzină este cumpărat din banii noştri.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close