Antena 3 CNN Actualitate Maşinile, ATV-urile şi animalele de companie sunt interzise pe plajă

Maşinile, ATV-urile şi animalele de companie sunt interzise pe plajă

Maşinile, ATV-urile şi animalele de companie sunt interzise pe plajă
02 Iul 2007   •   17:47

Ultimatumul dat de inspectorii Departamentului de Control al Guvernului interzice maşinile, ATV-urile şi animalele de companie pe plajele de pe litoral. Aceast lucru vine în urma nerespectării restricţiilor impuse în urmă cu doi ani. Inspectorii au descoperit nenumărate nereguli în staţiunile de la malul mării. În doar jumătate de lună, aceştia au dat amenzi de aproximativ 500 de mii de lei. Cele mai multe nereguli sunt de comerţ ilegal, angajare de personal fără forme legale sau poluare a plajelor.

Cu toate acestea, litoralul românesc pare să câştige tot mai mult bătălia cu vecinii bulgari, greci şi chiar turci. O demonstrează numărul mare de turişti aflaţi în aceste zile în staţiunile de la malul mării. În timp ce în cursul săptămânii mai găseşti o cameră liberă la recepţie, în week-end şansele sunt nule.

În continuare este aşteptat un aflux de turişti, nu doar în week-end ci şi în cursul săptămânii. În staţiunea Mamaia au venit în vacanţă, la începutul lunii aproape 12.000 de turişti români şi 800 de turişti străini. Într-un top realizat de autorităţile în turism, pe locul doi se află staţiunea Neptun cu aproape 11.000 de turişti, dintre care 1300 străini. Staţiunea tineretului, Costineşti, este codaşă în clasament, cu numai 2600 de turişti români şi niciunul străin.

Antena3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close