Antena 3 CNN Actualitate Maşini şi muniţie noi pentru militarii români din Kosovo

Maşini şi muniţie noi pentru militarii români din Kosovo

Maşini şi muniţie noi pentru militarii români din Kosovo
05 Oct 2007   •   15:47

Jandarmii români din Kosovo vor primi în curând maşini şi muniţie noi, ca urmare a evenimentelor sângeroase din luna februarie în care au fost implicaţi militarii români, a declarat vineri la Peja inspectorul general al Jandarmeriei Române, Costică Silion. În legătură cu incidentele din luna februarie, Silion a explicat: ?S-a încheiat cercetarea, procurorul internaţional nu a adus niciun fel de acuzaţii jandarmilor români. Acuzaţiile pot fi la alte nivele. Noi am fost doar executanţi şi ne-am făcut datoria, respectând manualele care tratează procedurile aplicabile în Kosovo?.

În luna februarie a acestui an, doi etnici albanezi au murit în Kosovo în urma intervenţiei unor unităţi multinaţionale printre care şi un contingent românesc de jandarmi.

Până în luna octombrie jandarmii români din Kosovo speră să primească două maşini blindate şi alte trei automobile de teren de producţie spaniolă, tehnica fiind în curs de achiziţionare.

Inspectorul general a mai spus că jandarmii români vor face parte din forţa Uniunii Europene care urmează să preia de la ONU mandatul de menţinere a păcii în Kosovo, în cursul anului viitor.

La reuniunea recentă de la Bruxelles s-a convenit ca jandarmii români să asigure continuitatea în Kosovo. ?Suntem a doua ţară care a întrunit toate condiţiile pentru a asigura această continuitate?, a mai spus Costică Silion.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close