Proporţiile dezastrului din Mehedinţi ies la iveală, pe măsură ce apele încep să se retragă.
Situaţia este în continuare critică în judeţul Mehedinţi. Mai multe TIR-uri dar şi un utilaj care curăţa drumul au rămas blocate pe DN6 din cauza unor alunecări de teren. Şoferul utilajului a fost rănit şi a ajuns la spital.
Între timp, în Orşova apele au depăşit un metru, iar sute de maşini sunt îngropate în mâlul adus de viitură. Reporterii Antena 3 au surprins astăzi imagini impresionante în zonele lovite de viiturile din ultimele două zile.
Oamenii au rămas fără mâncare şi sunt nevoiţi să bea apă de ploaie după ce viiturile au astupat fântânile.
Locuitorii din comuna Eşelniţa din judeţul Mehedinţi strigă disperaţi după ajutor. De când a lovit viitura nu mai au ce mânca şi au ajuns să bea apă de ploaie. Şuvoaiele au dărmat totul în calea lor, case au fost distruse, iar pe drumuri apa curge ca un râu.
Oamenii spun că au văzut moartea cu ochii şi se tem pentru viaţa lor. Autorităţile nu au intervenit, deşi situaţia e dramatică, se plâng oamenii.
La 10 kilometri de Orşova două camioane şi o cisteră au fost surprinse de o alunecare de teren. Şoferul cisternei a fost îngropat în pământ. Aluviunile de pe versanţi au continuat să cadă, iar o volă care venise să elibereze drumul a fost şi ea acoperită de pământ. Şoferul a fost rănit şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Traficul pe şoseaua care leagă Orşova de Drobeta Turnu Severin a fost blocat mai multe ore.
Şi morile de apă de la Rudăria din judeţul Caraş-Severin sunt în pericol de a fi luate de ape. Monumentele patrimoniului UNESCO sunt pe cale de a se prăbuşi din cauza unei viituri care s-a format în urma ploilor puternice. O casă aflată la intrarea în satul Eftimie Murgu a fost dărâmată complet de apă.
Puhoaiele pun în pericol şi Cascada Bigăr, aflată în topul celor mai interesante şi inedite atracţii turistice. La nici 500 de metri de Cascadă s-a format o cădere de apă de pe versanţii Munţilor Aninei.