Antena 3 CNN Actualitate Maşini de teren cu numere de căruţe în judeţul Olt

Maşini de teren cu numere de căruţe în judeţul Olt

Maşini de teren cu numere de căruţe în judeţul Olt
10 Aug 2009   •   16:23

În Potcoava, o localitate din judeţul Olt, mai multe maşini au numere de căruţe. O parte dintre cei care au domiciliul în acest oraş şi-au radiat automobilele de teren ?Aro? şi le-au înregistrat ca fiind căruţe, primind şi plăcuţe de înmatriculare, informează Gazeta de Olt. Se pare că această situaţie este întâlnită în majoritatea localităţilor din judeţ.

În acest fel cetăţenii nu mai plătesc impozite sau asigurări şi îşi pot folosi vehiculele la muncile câmpului, teoretic pe o rază de maximum 50 de kilometri în afara localităţii.

Deşi Poliţia susţine că Primăria nu are dreptul să înregistreze autovehicule, oficialii din Potcoava susţin că legea le permite înscrierea maşinilor de teren cu numere de căruţă sau moped. ?Conform Ordinului Ministerului de Interne nr. 1501/2006 maşinile pot fi înregistrate de primării?, a spus Florin Mateiana, edilul-şef din Potcoava, citat de Gazeta de Olt.

Un grav accident de circulaţie provocat de un Aro cu numere de Potcoava a avut loc în luna ianuarie a acestui an chiar pe raza localităţii. O femeie însărcinată a murit pe loc iar iubitul ei a fost rănit grav. Conducătorul autoturismului de teren a lovit o Dacie care circula regulamentar, a ricoşat apoi pe marginea drumului, de unde i-a acroşat pe cei doi pietoni şi s-a răsturnat peste ei. Accidentul a avut loc în localitatea Valea Merilor din Potcoava.

Conducătorului vehiculului Aro i-a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi conducerea unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close