Update 14.25 - Nouă persoane suspectate în dosarul de fraudă electorală la alegerile locale din 2012 în localitatea argeşeană Bradu, în cazul cărora au loc percheziţii la sediul primăriei, vor fi duse la audieri la Parchetul Judecătoriei Piteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Poliţia face percheziţii atât la sediul Primăriei Bradu, cât şi la locuinţa primarului PDL al localităţii, Florin Frătică, şi la locuinţele unor persoane din judeţele Ilfov şi Olt care în 2012 şi-ar fi făcut mutaţii în comuna Bradu pentru a putea vota în această localitate la alegerile din 10 iunie.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Mădălina Bălănescu, a declarat că în acest caz sunt vizate nouă persoane - patru din localitatea Bradu şi cinci din Ilfov şi Olt.
Primarul localităţii Bradu, Florin Frătică, susţine că acuzaţiile care i se aduc sunt neîntemeiate.
Surse judiciare afirmau că în acest dosar ar fi vizat şi primarul localităţii, Florin Frătică, aflat la al doilea mandat, el fiind suspectat de abuz în serviciu, fals şi uz de fals şi acordarea de foloase necuvenite.
La alegerile locale din 10 iunie 2012, Florin Frătică, candidat al Alianţei pentru Argeş şi Muscel (PDL şi PNŢCD) pentru cel de-al doilea mandat de primar în comuna Bradu, a obţinut 1912 voturi (53,79%), în timp ce contracandidatul său de la USL a obţinut 1424 de voturi (40,06%).
_________________________________________
Anchetatorii au descins, miercuri dimineaţă, la sediul primăriei din localitatea argeşeană Bradu, unde au loc percheziţii, existând suspiciuni de fraudă electorală la alegerile locale din iunie 2012.
Percheziţiile au loc în clădirea primăriei, inclusiv în biroul primarului PDL al localităţii, Florin Frătică, aflat la al doilea mandat.
Potrivit unor surse judiciare citate de
Mediafax, dosarul îl vizează pe primarul localităţii, iar ancheta a început după alegerile locale din iunie 2012, existând suspiciuni de fraudă electorală.
Edilul localităţii Bradu este suspectat de abuz în serviciu şi acordarea de foloase necuvenite, existând acuzaţii că acesta ar fi luat în spaţiu, la locuinţa sa, 22 de persoane din afara comunei, care astfel şi-au făcut cărţi de identitate în localitate, pentru a putea vota la alegerile locale.
Conform surselor citate, numărul persoanelor aduse din afara localităţii, cu mutaţie în comună, ar fi de aproximativ 70.