Printre cei eliberaţi se află şi un jurnalist german, care a declarat presei că a fost luat de pe stradă fără nicio explicaţie şi reţinut pentru trei ore. El a precizat că nu va depune însă plângere împotriva acţiunii poliţiei.
Şeful Poliţiei Capitalei, Marian Tutilescu, a declarat că 22 dintre persoanele ridicate au cetăţenie germană, două cehă, 26 română, una moldoveană, una portugheză, una spaniolă şi o alta poloneză. Femeilor, în număr de 17, li s-a permis să plece în scurt timp.
Paznicul de la Fabrica Timpuri Noi nu i-a mai lăsat pe oameni să intre în fabrică, după ce aceştia plecaseră să cumpere vopsele şi toate cele necesare pentru a ?crea? mesajele de protest. Bărbatul care se ocupa de paza Fabricii Timpuri Noi a chemat forţele de ordine. Militanţii au fost trimişi la secţia 11 din Capitală, printre ei fiind cetăţeni polonezi, români şi germani.
În interiorul Fabricii Timpuri Noi, protestatarii au improvizat o tabără şi au pictat o serie de bannere cu mesaje pacifiste. Totuşi, Poliţia spune că tot ceea ce s-a găsit în acea hală nu prezintă conţinut infracţional.
Într-o intervenţie televizată, proprietarul fabricii declară că există un contract încheiat între acesta şi cei care au fost evacuaţi. Contractul menţiona că spaţiul respectiv va fi pus la dispoziţie unei persoane fizice pentru organizarea unui eveniment, pe o perioadă de 20 de zile. Poliţia a anunţat că astfel de verificări sunt normale, iar cetăţenii respectivi vor fi lăsaţi să plece după identificare.
Mai multe organizaţii de militanţi anti-NATO au anunţat că intenţionază să protesteze la Bucureşti, cu ocazia desfăşurării summitului NATO. Înainte de summit, poliţia reţinuse mai multe persoane la Calafat. Acestea vroiau să intre în ţară cu afişe care conţineau mesaje anti-NATO.
IMAGINI DE LA EVACUAREA MILITANŢILOR:
DECLARAŢIA UNUI MILITANT ANTI-NATO:
Antena3.ro