Antena 3 CNN Actualitate "Ne-am săturat să fim sclavi în propria țară!": Mărturiile fermierilor veniți din toată România la protest, blocați cu utilajele la marginea Bucureștiului

"Ne-am săturat să fim sclavi în propria țară!": Mărturiile fermierilor veniți din toată România la protest, blocați cu utilajele la marginea Bucureștiului

Transportatorii și fermierii, care merg în coloană cu TIR-uri și camioane, au spart barajul Poliției pe Centura București, la Chiajna. Vor să ajungă la Guvern, pentru a protesta față de prețul carburanților, scumpirile polițelor RCA și taxele de drum.

de Ioana Ciobanu    |    Ioana Mircea    |    11 Ian 2024   •   17:50

Fermierii din România au ieșit în stradă să protesteze împotriva scumpirilor din ultimul an, la carburanți, la polițele RCA și la taxele de drum.

Jandarmii au ridicat garduri de protecție în fața Guvernului, unde sunt așteptați sute de transportatori și fermieri. În timp ce manifestanții blochează Centura Capitalei, o delegație a transportatorilor a fost primită la Guvern, însă strict de consilieri ai premierului

Pe centura Craiovei, protestatarii s-au încăierat cu forțele de ordinele, care încearcă să-i împiedice să se alăture revoltei naționale.

Citește și: Zi de haos în București și pe șoselele din țară! Transportatorii au rămas peste noapte în parcările din jurul Capitalei și amenință să blocheze orașul

Mărturiile fermierilor sunt dramatice și reprezintă un strigăt de disperare. "Ni se pune pumnul în gură. Suntem considerați ca niște mari infractori. Se vede clar ce face politicul cu noi. Noi am ieșit să ne cerem drepturile.

Să își ia mâna de pe Ucraina, să se întoarcă către fermierul din România. Această clasă politică iresponsabilă mi-a îndatorat nepoții mei. Se împrumută de la o zi la alta. Nu vom permite! Mergem acum la o negociere la Prefectură. Dacă nu sunt condiții favorabile, nu vom pleca de aici, indiferent ce se va întâmpla", a spus fermierul Ștefan Muscă, aflat la protest.

Acesta a mărturisit că este sătul să mai fie sclav în propria țară. "Sunt drepturile noastre! Această țară nu aparține numai politicienilor, ci tuturor românilor. Noi oprim cele 240 de companii care vor să ne socată la vânzare în secunda unu. Acele resurse naturale aparțin tuturor românilor.

Ne-am săturat să fim sclavi în propria țară! Ne-am săturat să ne amanetăm copiii și nepoții ca să plătească datoriile pe care le fac acești oameni", a declarat fermierul Ștefan Muscă.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close