Antena 3 CNN Life Mărturii emoţionante despre puterea vindecătoare a Sf. Ilie Lăcătușu, „mortul viu”

Mărturii emoţionante despre puterea vindecătoare a Sf. Ilie Lăcătușu, „mortul viu”

sf ilie lacatusu antena 3 cnn
Trupul părintelui Ilie Lăcătușu este neputrezit, aproape intact, de 26 de ani, la cimitirul Adormirea Maicii Domnului din Giulești. Sursa foto: captura Antena 3 CNN
de Andreea Dumitrache    |    04 Aug 2024   •   12:16


După zeci de ani, românii vor avea 16 noi sfinţi. Biserica Ortodoxă Română a aprobat canonizarea lor, iar printre ei se numără Arsenie Boca, părintele Cleopa, teologul Dumitru Stăniloaie și preotul Ilie Lăcătușu Mărturisitorul. 

Iată care este povestea fascinantă a celui căruia i se mai spune „mortul viu”, şi asta pentru că de zeci de ani trupul său este aproape intact, neputrezit. „O adevărată minune”, spun cei care s-au rugat şi l-au atins. 

La cimitirul Adormirea Maicii Domnului din Giulești, este trupul părintelui Ilie Lăcătușu, de 26 de ani. Sicriul părintelui este deschis și toți cei care vin aici pot să vadă minunea. Trupul este neputrezit, aproape intact. 

Părintele a murit în 1983, având o boală foarte grea, iar în spital a avut o premoniție. Mulți n-au înțeles despre ce e vorba. A spus: „să o îngropați pe soția mea alături de mine, dacă moare peste 15 ani”. 

Peste 15 ani, şi-au dat seama că de fapt părintele Ilie Lăcătușu a prezis moartea soției sale. Familia a respectat atunci dorința, soția a fost îngropată alături de părinte, iar când a fost dezgropat, au descoperit că trupul era intact. 

Cavoul în care se află trupul neputrezit al părintelui Ilie Lăcătuşu arată ca o odaie de lemn, ticsită cu flori, icoane şi cărţi de rugăciune. Toţi cei care vin să se roage îl pot vedea şi atinge direct, pentru că sicriul stă deschis de zeci de ani. 

Acolo, suferinţa, speranţa şi credinţa merg mână în mână. Printre cei care au venit să-i ceară ajutorul, a fost şi Cristian Cocârţă, un român care a scăpat cu viaţă, după ce a ars în accidentul din Crevedia.

„Sfântul Ilie a făcut minuni cu mine, moartea m-a îmbrăţişat, dar Dumnezeu mi-a dat o a doua şansă. Ulterior, vor mai interveni medicii chirurgical la plămâni. Am avut arsuri foarte grave pe o suprafaţă de peste 45%.

Dar Dumnezeu face minuni, sfinţii niciodată nu ne vor lăsa”, povesteşte Cristian Cocârţă.

Aproape toţi cei care trec pe la căpătâiul sfântului părinte Ilie Lăcătuşu se întorc mereu.

După zeci de ani, Biserica Ortodoxă Română a decis canonizarea sfântului Ilie Lăcătuşu Mărturisitorul, alături de alţi 15, printre care Arsenie Boca şi Dumitru Stăniloae.

 

×
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close