![doi jandarmi s au batut in fata unui local iar unul dintre ei a ajuns in stare grava la spital vor fi sesizati procurorii militari doi jandarmi s au batut in fata unui local iar unul dintre ei a ajuns in stare grava la spital vor fi sesizati procurorii militari](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/12/18/doi-jandarmi-s-au-batut-in-fata-unui-local-iar-unul-dintre-ei-a-ajuns-in-stare-grava-la-spital-vor-fi-sesizati-procurorii-militari-941925.webp)
Un medic de la Ambulanţă a afirmat pentru Gazetă: "La 5-6 minute de la infarct, dacă scapi, rămâi oricum cu sechele. Singura şansă e să fie echipajul acolo când se întâmplă", scrie GSP.
Prima ambulanţă a ajuns acasă la Didi Prodan la 14 minute de la apelul soţiei. Nu avea medic, ci doar un asistent medical. Opt minute mai târziu, a ajuns şi cea de-a doua ambulanţă, cu medic, doctoriţa Diana Iordache, "una dintre cele mai bune din Serviciul de Ambulanţă", cum o caracterizează un coleg.
Sub protecţia anonimatului, un medic de la Ambulanţă a descris cum se procedează în astfel de situaţii:
"Prima dată se face resuscitarea bazală, adică respiraţia gură la gură sau cu o mască specială şi compresie toracică. Apoi urmează resuscitarea avansată. Prima ambulanţă a ajuns repede, dar, e un lucru ştiut, după 5-6 minute, din lipsă de oxigen, neuronii încep să moară.
La 14 minute, din experienţă vă spun, e clar că şi dacă era salvat, ar fi fost o legumă. Ambele ambulanţe aveau defibrilatoare, dar Prodan nu avea fibrilaţie ventriculară, ci era în asistolă, adică inima i s-a oprit de tot. În aceste cazuri, nu se foloseşte defibrilatorul".