Cei peste 50 de mineri și energeticieni au parcurs, până în prezent, circa 150 de kilometri în marșul de protest către București inițiat luni în semn de nemulțumire față de situația actuală a Complexului Energetic Oltenia (CEO).
Protestatarii au plecat luni dimineața din fața Sucursalei Electrocentrale Rovinari, parcurgând în fiecare zi aproximativ 40 de kilometri. În prima noapte aceștia au dormit în localitatea Cursaru din comuna Plopșoru, în corturi și în mașinile cu care își transportă alimentele și hainele, în cea de-a doua noapte în localitatea Ișalnița din județul Dolj, iar în noaptea de miercuri spre joi în apropierea orașului Slatina din județul Olt.
Președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dumitru Pârvulescu, a declarat că minerii și energeticienii se simt din ce în ce mai rău după cele trei zile de mers de jos, distanța parcursă provocându-le răni la picioare. Primul angajat care a părăsit marșul a fost un miner din Bâlteni care, din cauza rănilor, a fost operat marți la Spitalul din Rovinari. Locul acestuia a fost luat de fiica sa, care s-a alăturat zecilor de protestatari.
Miercuri, alți cinci salariați ai CEO s-au retras din cauza rănilor la picioare, ei fiind înlocuiți ulterior cu alți colegi.
Pârvulescu a precizat că autoritățile județene s-au interesat de starea lor de sănătate, însă nu au primit niciun semn din partea factorilor centrali.
Liderul FNME a adăugat că nu știe ce distanță vor parcurge în cea de-a patra zi de marș, oamenii fiind din ce în ce mai obosiți.
Pe tot parcursul marșului de protest, salariații CE Oltenia au fost însoțiți de cel puțin un echipaj de poliție.