Antena 3 CNN Actualitate Marş de protest al navaliştilor din Mangalia

Marş de protest al navaliştilor din Mangalia

Marş de protest al navaliştilor din Mangalia
14 Mai 2007   •   10:48

Sindicaliştii de la Şantierul Naval din Mangalia organizează, luni, un marş de protest, după opt zile de grevă generală în care nu au ajuns la un acord cu administraţia privind revendicările acestora. Potrivit sindicaliştilor, marşul de protest se va desfăşura de la şantier până la Casa de Cultură a Sindicatelor din Mangalia, între orele 15.00 şi 17.00.

Marin Florian, liderul Sindicatului Liber ?Navalistul?, a declarat că la marşul de protest vor participa peste 2.000 de sindicalişti de la DMHI, aceştia fiind susţinuţi de 200 de muncitori din porturile Constanţa, Galaţi şi Brăila. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că vineri, 11 mai, în zi de salariu, administraţia şantierului nu a virat cotizaţiile membrilor de sindicat, cifrate la 60.000 lei. ?Vor să ne lase fără bani pentru fondul de grevă?, a susţinut Marin Florian.

Administraţia de la ?Daewoo - Mangalia Heavy Industries? estimează pierderile zilnice cauzate de grevă la 260.000 euro, ceea ce înseamnă că, până luni, greva a provocat o pagubă de circa 2 milioane de euro în bugetul companiei. Aproximativ două mii de salariaţi ai Şantierului Naval Daewoo Mangalia (DMHI) au declanşat, în 3 mai, greva generală pe termen nelimitat, în special din cauza refuzului administraţiei de a majora salariile, informează Mediafax.

Potrivit liderului Sindicatului ?Navalistul?, Marian Florian, dacă sindicaliştii au solicitat creşteri salariale de 60 la sută pe parcursul întregului an şi asigurarea unor condiţii mai bune de muncă, administraţia DMHI a fost de acord doar cu un procent mult mai redus şi în două tranşe. Administraţia DMHI a acceptat doar o majorare salarială în două etape: 105 lei de la 1 aprilie, plus 100 de lei din septembrie, spre nemulţumirea sindicaliştilor.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close