Antena 3 CNN Actualitate Marius Oprea: Doi generali din conducerea STS au făcut poliţie politică

Marius Oprea: Doi generali din conducerea STS au făcut poliţie politică

Marius Oprea: Doi generali din conducerea STS au făcut poliţie politică
04 Dec 2007   •   07:42

Ofiţerii de Securitate se află în continuare la conducerea serviciilor de informaţii. Generalii Corneliu Grigore şi Ioan Balaure, aflaţi în posturi-cheie în cadrul STS, au făcut poliţie politică. Informaţia a fost confirmată în exclusivitate pentru Jurnalul Naţional de consilierul pe probleme de securitate al premierului, Marius Oprea. Cei doi au fost avansaţi chiar de preşedintele Traian Băsescu, cel care în urmă cu un an dădea asigurări că nu ar mai exista nici un fost ofiţer de Securitate în structurile serviciilor de informaţii. Marius Oprea a precizat că este vorba ?despre dosare de urmărire informativă?, în cazul celor doi ofiţeri. El consideră că această situaţie ?aduce, de fapt, atingere siguranţei naţionale şi prejudicii mari de imagini la nivelul Uniunii Europene?, şi totodată pune mari semne de întrebare asupra celui care i-a avansat, adică preşedintele Traian Băsescu.

Pe 7 decembrie 2005, şeful statului a făcut numiri în fruntea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale: Corneliu Grigore a devenit prim-adjunct al directorului Serviciului, iar Ioan Balaure, adjunct. Consilierul premierului, Marius Oprea, nu se sfieşte să spună că în cazul STS este vorba despre ?iresponsabilitate şi corupţie?. În urmă cu un an, şeful statului spunea că nu ar mai exista niciun fost ofiţer de Securitate în structurile serviciilor de informaţii.

Informaţia se dovedeşte inexactă, întrucât doi dintre ofiţerii de Securitate conduc STS. Înainte de 1990, cei doi au activat în cadrul Unităţii Speciale de Transmisiuni "R", susţin cei de la Jurnalul Naţional - unitate care se ocupa de telecomunicaţiile speciale, dar avea activităţi şi de poliţie politică. Despre STS au apărut în ultimul timp mai multe dezvăluiri în legătură cu afacerile pe care acest serviciu le-a făcut. Unul dintre cei care au obţinut contracte cu STS este consilierul prezidenţial Daniel Andrei Moldoveanu. Un altul este Bogdan Chireac, fost senior editor la cotidianul Gândul.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close