În galeria marilor ţepe financiare se mai înscriu Bancorex, Bankoop, Banca Agricolă, FNI.
Şapte milioane de familii de români au plătit câte 1.150 de dolari ca să acopere falimentele răsunătoare ale băncilor care au împânzit ţara după 1990.
„Dacia Felix" a fost cea care a deschis lista falimentelor bancare. Acţionarul principal, Sever Mureşan, care era şi membru în Consiliul de Administraţie, împreună cu prim-vicepreşedintele Horia Mircea Hossu au fost cei care au falimentat-o. Căderea băncii a lăsat în urmă o gaură de 160 de milioane de dolari.
Cel mai răsunător faliment a fost cel al Bancorex-ului, a cărui prăbuşire a început în 1997. Falimentul său a însemnat 2,4 miliarde de dolari pierduţi de România. Printre cei care s-au înfruptat din vistieria Bancorex îi regăsim pe fraţii George şi Constantin Păunescu, care au luat un credit de 189 de milioane de dolari, dar înapoi nu au mai dat decât 20 de milioane de dolari.
După Bancorex, falimentul cu cel mai mare impact a fost cel al Fondului Naţional de Investiţii. În mai 2000, fondul a intrat în incapacitate de plată şi peste 300.000 de români şi-au pierdut toate economiile. Paguba a totalizat aproape 4 miliarde de lei.
Falimentul Băncii Agricole a provocat un prejudiciu de peste 800 de milioane de dolari. Fiind o bancă de stat, puterea politică a impus acordarea unor credite către diverse firme care nu le-au mai achitat niciodată. Pentru a o pregăti de privatizare, statul a cheltuit 150 de milioane de dolari, pentru ca în final să o vândă cu doar 15 milioane de dolari, ulterior făcându-se o majorare de capital de 37 de milioane de dolari.
Mai multe despre marile ţepe plătite de români aflaţi din Jurnalul Naţional de astăzi.