Antena 3 CNN Actualitate Marian Sârbu: Salariul minim ar putea ajunge la 1.600 lei

Marian Sârbu: Salariul minim ar putea ajunge la 1.600 lei

Marian Sârbu: Salariul minim ar putea ajunge la 1.600 lei
23 Apr 2009   •   04:46

Salariul minim, a cărui valoare este în prezent de 600 de lei, ar putea ajunge, după aplicarea noii grile de salarizare, la 1.500 - 1.600 de lei, a declarat ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Marian Sârbu.

Potrivit estimărilor făcute de ministrul Marian Sârbu, odată cu aplicarea noii grile de salarizare în sistemul bugetar, care prevede creşterea salariilor mici şi îngheţarea celor mari, salariile de 600 de lei de acum ar putea fi majorate până la 1.500 - 1.600 de lei.

"Legea nu va mai permite în viitor salarii excentrice. Salariul minim pe economie ar trebui să ajungă în patru ani, adică odată cu aplicarea noii grile de salarizare în sistemul bugetar, la 50 la sută din salariul mediu", a declarat Marian Sârbu.

În opinia demnitarului, principalele domenii cărora ar trebui să li se acorde mai multă atenţie în procesul de elaborare a legii unice de salarizare sunt: educaţia, sănătatea şi funcţionarii publici fără funcţii de conducere.

"A sosit timpul să avem un plus de atenţie pentru aceste categorii. Această lege a salarizării ar putea fi şi un început pentru repararea nedreptăţilor create de pensiile speciale", a mai spus ministrul, prezent în cadrul unei emisiuni tv.

În ceea ce priveşte o eventuală reacţie în justiţie a personalului bugetar cu salarii mari, Marian Sârbu consideră că acest lucru nu este posibil pentru că noua lege de salarizare presupune schimbarea cadrului legislativ, iar persoanele cu salarii mari nu vor pierde din aceste drepturi, ci le vor fi îngheţate salariile.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax că începând cu 1 ianuarie 2013 va fi aplicabilă noua grilă de salarizare în sistemul bugetar, precizând că nu a fost avansată o altă dată de aplicare a noii grile.
Antema3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close