Într-o postare pe blogul său, polițistul Marian Godină a explicat de ce oamenii cred că s-a încercat mușamalizarea cazului.
„Ura faţă de politicieni şi încrederea scăzută în Poliţie dau naştere la fel şi fel de scenarii. Am citit azi comentarii de te doare mintea, dar am ajuns la concluzia că oamenii nu sunt de condamnat că se gândesc la muşamalizări, cu atât mai mult cu cât Poliţia Română nu vine cu nişte explicaţii clare şi stă şi încasează cuminte”, a scris Marian Godină.
„Am lucrat timp de 11 ani numai la Poliția Rutieră și am pierdut numărul accidentelor mortale la ale căror cercetări am participat sau le-am efectuat. Nici nu ajungeai bine la un asemenea accident și telefonul începea să zbârnâie. Dacă nu știați încă, România e țara hârțoagelor, raportărilor și statisticilor.
În loc să îmi văd de treaba pe care trebuia să o fac acolo, trebuia să răspund din cinci în cinci minute la telefon. Ba ofițerul șef de schimb, ba ofițerul de serviciu, ba purtătorul de cuvânt.
Câți ani are victima, cum o cheamă, ce marcă e autoturismul, sensul de deplasare, timpul estimativ de reluare a traficului etc. Încheiam convorbirea cu unul, mă suna altul. Ba chiar exista un termen de câteva minute în care accidentul trebuia raportat la București. Dacă era implicată și vreo persoană publică, interesantă pentru presă, telefoanele erau și mai multe, pentru ca toți să fie la curent cu ce s-a întâmplat”, a mai adăugat Marian Godină.