Antena 3 CNN Actualitate Marian Cozma, din nou acasă. Handbalistul va fi înmormântat vineri, la cimitirul Pipera (VIDEO)

Marian Cozma, din nou acasă. Handbalistul va fi înmormântat vineri, la cimitirul Pipera (VIDEO)

Marian Cozma, din nou acasă. Handbalistul va fi înmormântat vineri, la cimitirul Pipera (VIDEO)
11 Feb 2009   •   08:50

Trupul lui Marian Cozma a fost adus, marţi, în România.
În memoria sportivului, oficialii Federaţiei Române de Handbal, cei de la clubul Veszprem şi autorităţile române şi ungare au organizat trei ceremonii, două în localitatea Veszprem şi cea de-a treia în România, la Nădlac. Ceremoniile de adio se desfăşoară pe parcursul a două zile.
Trupul lui Marian Cozma va fi depus în sala de consiliu a clubului sportiv Dinamo.
Handbalistul român a fost numit cetăţean de onoare al oraşului Veszprem, în cadrul unei ceremonii restrânse la care a participat şi tatăl acestuia. Marian Cozma a fost decorat post-mortem în Primăria din Veszprem, marţi dimineaţă, în jurul orei 09.00.
MARIAN COZMA, DECORAT POST-MORTEM:

Petre Cozma, tatăl handbalistului ucis, a ţinut un scurt discurs în care a spus, printre lacrimi, că "cel care a făcut asta nu a îndurerat numai familia Cozma, ci o mulţime de oameni". Totodată, tatăl lui Cozma a spus că este mândru că şi-a trimis copilul să joace în Veszprem.
TATĂL LUI MARIAN COZMA, DESPRE MOARTEA FIULUI SĂU:

Cortegiul funerar cu trupul neînsufleţit a trecut marţi noapte prin Arad, Deva, Sibiu, Râmnicu Vâlcea şi Piteşti unde sute de oameni au ţinut să îi aducă un ultim omagiu. La 3 dimineaţa a ajuns în Bucureşti, ultima oprire.
Casa familiei Cozma din cartierul bucureştean lacul Tei este, de marţi noapte, locul în care cei care l-au cunoscut pe Marian Cozma au venit sa-şi ia rămas bun.
Trupul neînsufleţit va fi depus în sala de consiliu a clubului sportiv Dinamo, unde fanii handbalistului, dar şi cei care i-au fost aproape îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Marian Cozma a fost aplaudat de români, chiar dacă nu mai este printre noi.
Fanii din toată ţara au ţinut să-i aducă un ultim omagiu handbalistului ucis într-un club din Ungaria.
La Cluj, tinerii au aprins lumânări şi au întins un banner cu un mesaj de rămas bun pentru Marian. Un cititor al site-ului Antena3.ro a trimis pe adresa redacţiei o fotografie care surprinde gestul acestora:

Între timp, cercetările continuă: principalul suspect în uciderea lui Marian Cozma a fost reţinut în Austria, împreună cu un complice. Cei doi au fost aduşi înapoi în Ungaria.
Handbalistul a fost înjunghiat mortal în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o discotecă din oraşul maghiar Veszprem. La Ambasada Ungariei la Bucureşti, luni seară, steagul a fost coborât în bernă.
Antena 3 a prezentat, luni, imagini în exclusivitate surprinse de camerele de luat vederi din interiorul clubului în care s-a petrecut tragicul incident.
Sportivul român apare întâi intrând în club, de mână cu prietena lui. Cu câteva minute mai devreme, cei care aveau să-l omoare erau suprinşi de camerele de supraveghere glumind pe scări.
Scandalul a început în discotecă. Poliţiştii spun că acolo a fost înjunghiat, prima dată, Marian Cozma, în zona rinichilor. Încercând să scape de agresori, handbalistul a fugit pe scări.
S-a produs o busculadă. Iar poliţiştii maghiari susţin că în acel moment, Marian Cozma ar fi fost deja înjunghiat în inimă. În momentul în care a ajuns în capătul scărilor, handbalistul a murit.

Poliţiştii susţin că Raffael Sandor este cel care i-ar fi aplicat lovitura fatală handbalistului.
"Am încercat să ne dăm seama fiecare ce rol a avut în scandal, cel mai probabil Rafael Sandor este cel care l-a înjunghiat, iar ceilalti doi cu siguranţă l-au ajutat. Unul este reţinut, iar celălalt este încă în libertate. Cei din urma l-au ajutat pe Sandor şi l-au lovit şi bătut pe Cozma", susţine un comisar de poliţie.
Raffal Sandor fost capturat în Austria duminică seara, la mai puţin de 24 de ore de la incident. Era însoţit de o femeie şi un prieten Nemeth Gyozgyo, care se aflase în grupul care a provocat incidentul.
Suspecţii au fost duşi în închisoarea Gratz. Vor fi extrădaţi în Ungaria peste o săptămână şi jumătate, dar interogatoriul a început deja.
Poliţiştii îl mai caută încă pe un alt bărbat, Sztojka Ivan, care a fost implicat în incident. Forţele de ordine maghiare au primit poze cu acest bărbat de la poliţiştii români. Bărbatul stă la 20 de km de Veszpren şi a mai avut probleme cu legea.
În cazul în care vor fi găsiti vinovaţi cei trei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 20 de ani.
Ceilalţi doi handbalişti răniţi în atacul de sâmbătă noaptea sunt în stare gravă. Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost înjunghiat în zona rinichilor.
Înmormântarea handbalistului Marian Cozma va avea loc vineri, la cimitirul Pipera.


Antena 3

×
Subiecte în articol: marian cozma Ungaria
Cele mai noi știri
Parteneri
x close