Antena 3 CNN Actualitate Marele câştigător al celei de-a doua ediţii a campaniei Liga Profesorilor Excepţionali a fost desemnat

Marele câştigător al celei de-a doua ediţii a campaniei Liga Profesorilor Excepţionali a fost desemnat

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 09:37 21 Iun 2015 Modificat la 09:37 21 Iun 2015
liga.jpg
Marele câştigător al celei de a doua ediţii a campaniei naţionale Liga Profesorilor Excepţionali a fost desemnat. 
 
Grigore Luisian, profesor de matematică din Botoşani, s-a situat pe primul loc şi a câştigat o bursă lunară de 5.000 de lei, pe durata unui an şcolar. 
 
Pe locurile doi şi trei s-au clasat profesorii Marcel Porof din Fălticeni şi Elena Stoica, din Corbeni, judeţul Argeş. Şi ei vor fi premiaţi lunar cu câte 3.000 şi respectiv 2.000 de lei. 
 
Sute de profesori s-au înscris în Liga Profesorilor Exceptionali, iar finaliştii au primit peste 20.000 de voturi pe pagina de internet fundatiadanvoiculescu.ro. 
 
Cei zece finalişti vor primi laptopuri, excursii, vouchere, materiale de specialitate şi educaţionale sau enciclopedii. 
 
Competiţia lansată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României îşi propune să fie o contribuţie pentru redarea demnităţii unei profesii care contribuie decisiv la formarea viitorului României. 

Redăm mai jos comunicatul oficial:

Cea de a doua ediție a campaniei nationale Liga Profesorilor Excepționali, a ajuns la final: astazi, 21 iunie, s-a încheiat etapa votării, prin care a fost stabilita ierarhia finala a cadrelor didactice înscrise in concurs. Competiția este lansată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și își propune să fie o contribuție pentru redarea demnității unei profesii care contribuie decisiv la formarea viitorului României.

Peste 20 000 de voturi unice s-au înregistrat pe fundatiadanvoiculescu.ro, în sprijinul celor zece profesori rămași în competiție. În urma votării, clasamentul final al cadrelor didactice este următorul. Detalii despre activitatea didactică a fiecărui profesor în parte pot fi găsite pe fundatiadanvoiculescu.ro

1. Grigore Luisian, Botoșani, matematică
2. Porof Marcel, Fălticeni, geografie
3. Stoica Elena, Corbeni- Argeș, desen
4. Barbu Ionuț Theodor, București, pictură
5. Bejinaru Ana, Câmpulung Moldovenesc, chimie
6. Popescu Cristina, Moinești, latina
7. Tărcoanu Mihaela Cătălina, Piatra Neamț, Limba Română
8. Apreutesei Maricica, Vrancea, Informatică
9. Duma Cornel Lucian, Caransebeș, Religie
10. Anastasiu Gabriel, Câmpulung Moldovenesc, IT

Premiile, acordate de Fischer International și Editura Litera, sunt următoarele: ocupanții primelor trei locuri – profesorii Luisian Grigore, Marcel Porof, Elena Stoica – vor primi burse lunare, pe durata unui an școlar, începând din luna octombrie, în valoare de 5000 lei, 3000 lei, respectiv 2000 lei.

Totodată, cei zece finalisti vor fi premiați cu laptop-uri, excursii, vouchere, materiale de specialitate și educaționale sau enciclopedii.
“Ne bucură că am avut printre înscriși, cadre didactice din întreaga țară, cu activități și realizări impresionante. Ne onorează că s-au înscris sute de profesori în Liga Profesorilor Exceptionali si ca finalistii au primit peste 20 000 de voturi. Este important pentru noi ca, de la an la an, avem din ce în ce mai multe înscrieri și mai mulți susținători și cred că este vital pentru noi toti ca această nobilă profesie, de cadru didactic, să capete importanța pe care o merită. Mulțumesc, totodată, tuturor personalităților care au promovat această campanie. Cei zece profesori finaliști, la fel ca și cadrele didactice de anul trecut, au în comun profilul pe care noi îl căutam, cu activitate didactică deosebita, cu implicare în viața comunității, preocupați de ridicarea continua a propriului nivel de educație și care susțin copiii necondiționat. Si, nu în ultimul rând, mulțumesc sponsorilor campaniei, Fischer International și Editura Litera”, a declarat Trisi Cristea, președintele Fundatiei Dan Voiculescu.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este un susținător și un promotor activ al culturii, artelor și cercetării, ce s-a remarcat de-a lungul timpului prin organizarea de programe de pregătire extrașcolară, prin identificarea, susținerea și promovarea tinerilor talentați, cu vocații în diferite domenii de activitate, dar și prin dezvoltarea de programe de formare continuă, în diferite domenii de interes pentru tineri.


×
x close