Antena 3 CNN Actualitate Marea criminalitate şi spălarea de bani "înfloresc" în România

Marea criminalitate şi spălarea de bani "înfloresc" în România

Marea criminalitate şi spălarea de bani "înfloresc" în România
11 Aug 2007   •   19:51

Numărul cazurilor de mare criminalitate şi de spălare de bani sunt în creştere în România. Bilanţul Poliţiei Române pe primele şase luni ale lui 2007 arată, în schimb, o scădere a tâlhăriilor şi a faptelor stradale cu violenţă. Pe segmentul crimei organizate s-au înregistrat cu 155 de cazuri mai multe faţă de anul trecut. Creşteri semnificative se înregistrează şi în cazurile de spălare de bani, a infracţiunilor privind piaţa de capital şi a pagubelor cauzate de înşelăciune.

În acelaşi timp, criminalitatea comisă prin violenţă a scăzut faţă de anul trecut. Infracţiunile cel mai des întâlnite pe fondul consumului excesiv de alcool sunt vătămările corporale grave şi tentativa de omor. Bilanţul evidenţiază că cele mai multe omoruri s-au înregistrat în zona Moldovei, urmate de Transilvania şi Banat. Pe ultimul loc este municipiul Bucureşti.

În ceea ce priveşte criminalitatea juvenilă, a scăzut cu 6% numărul infractorilor sub 14 ani şi cu 3% a celor cu vârste de până la 18 ani. Numărul accidentelor auto grave a crescut cu aproximativ 12% şi a ajuns la peste 3.000. Firesc, a crescut şi numărul persoanelor rănite grav cu peste 12 % . Principalele cauze au fost indisciplina pietonilor, neacordarea priorităţii, viteza neadaptată, precum şi neacordarea priorităţii pietonilor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close