Antena 3 CNN Actualitate Mare grijă la ce vorbiţi la telefon, aţi putea fi ascultat fără motiv

Mare grijă la ce vorbiţi la telefon, aţi putea fi ascultat fără motiv

Mare grijă la ce vorbiţi la telefon, aţi putea fi ascultat fără motiv
Foto: Mediafax
07 Apr 2011   •   19:53
Aveţi grijă ce vorbiţi la telefon. Un poliţist este cercetat după ce ar fi interceptat fără motiv mai multe telefoane ale unor oameni care nu aveau nicio legătură cu dosarul de care se ocupa.

Deşi pe lista întocmită de ofiţer apărea un singur nume, nici procurorul şi nici judecătorul nu s-au întrebat de ce dau aprobare pentru nouă numere de telefon.

Totul a început de la o plângere care a ajuns pe mâna poliţistului. Un individ reclama că este ameninţat telefonic. Aşa că ofiţerul s-a pus pe treabă şi a cerut interceptarea telefonului. Numai că în loc de un număr, pe lista interceptărilor a trecut alte opt numere de telefon, ale unor persoane care nu aveau nicio legătură cu cazul.

Aşa se face că lista interceptărilor a primit chiar aprobarea unui procuror şi a unui judecător. Unul dintre cei vizaţi s-a sesizat că îi este ascultat telefonul după ce a fost acuzat de trafic de influenţă într-un alt dosar, unde apăreau ca probe stenogramele convorbirile sale.

Acum poliţistul este cercetat de colegii săi dar şi magistraţii vor trebui să explice de ce au dat aprobare interceptărilor fără verificarea numerelor.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close