Antena 3 CNN Actualitate Liderii UE reacționează după atacul asupra premierului Danemarcei. Ciolacu: „Sunt șocat"

Liderii UE reacționează după atacul asupra premierului Danemarcei. Ciolacu: „Sunt șocat"

Premierul Marcel Ciolacu şi-a exprimat solidaritatea cu prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, în urma atacului suferit

Liderii UE reacționează după atacul asupra premierului Danemarcei. Ciolacu: „Sunt șocat"
Marcel Ciolacu, mesaj după ce premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, a fost lovită de un barbat în centrul oraşului Copenhaga
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2024   •   01:03

Premierul Marcel Ciolacu alături de alți lideri europeni a reacţionat după ce Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, a fost atacată şi lovită în centrul oraşului Copenhaga.

”Violenţa nu îşi are locul în societăţile noastre. Solidaritatea noastră este cu tine, dragă Mette, şi cu poporul danez”, a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe reţeaua X.

De asemenea, președintele Guvernului Spaniei, Pedro Sánchez, a condamnat acest atac, numindu-l „un atac împotriva tuturor celor care credem într-o Europă a libertății, toleranței și păcii".

"Mette Frederiksen este un lider angajat, o persoană minunată și un prieten grozav. Atacul care a fost suferit în această seară este un atac împotriva tuturor celor care credem într-o Europă a libertății, toleranței și păcii. I-am transmis sprijinul meu și al cetățenilor spanioli în aceste vremuri dificile. Violența nu are loc în UE", a scris Pedro Sánchez pe platforma X. 

Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a declarat revoltat de acest incident.

"Revoltat de atacul asupra premierului danez Mette Frederiksen @statsmin în Copenhaga în seara asta. Condamn ferm acest act laș de agresiune. Toate gândurile mele sunt la tine și familia ta, dragă Mette și sper că vei depăși acest atac îngrozitor în curând",a scris Charles Michel, pe platforma X. 

De asemenea, Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a declarată că acest atac este îngrozitor. 

"Atacul din această seară asupra primului ministru danez este îngrozitor. Violența nu are loc în politică. Fii tare, Mette", a scris Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, pe platforma X. 

Şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a transmis un mesaj de solidaritate lui Mette Frederiksen după atacul suferit. 

"Gândindu-ne la @Statsmin Mette Frederiksen, care a fost atacată pe o stradă din Copenhaga. Violența nu are loc în societățile noastre. Îi doresc primului ministru putere în această perioadă", a scris Maia Sandu, pe platforma X. 

De asemenea, Președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat șocată de acest incident. 

"Dragă @Statsmin Mette, am fost atât de șocată de vestea că ai fost agresat în seara asta. Condamn acest act disprețuitor care vine împotriva a tot ceea ce credem și pentru care luptăm în Europa. Vă doresc putere și curaj - știu că aveți o mulțime de ambele", a scris președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe platforma X. 

Atacatorul premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, a fost arestat

Potrivit presei locale, Frederiksen a fost atacată şi lovită de un bărbat, în apropiere de locuinţa ei. 

Incidentul are loc cu două zile înainte ca danezii să se îndrepte spre urne în cadrul alegerilor europene.

Violenţa a devenit o temă în întreaga Europă în timpul campaniei electorale.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, se recuperează după o tentativă de asasinat de către un bărbat înarmat.

De asemenea, europarlamentarul social-democrat Matthias Ecke a fost bătut în timp ce făcea campanie în Germania, iar un politician din partidul de extremă-dreapta AfD a fost înjunghiat marţi de un suspect care mânuia un cutter în Mannheim, în sud-vestul ţării, potrivit poliţiei.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
„Va ploua într-o zi cât într-o lună”. Autoritățile sunt în alertă
x close