Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu: Dacă vreo dronă are țintă civilă sau militară în România, va fi dată jos

Marcel Ciolacu: Dacă vreo dronă are țintă civilă sau militară în România, va fi dată jos

vama isaccea avariata atac drone rusesc
Punctul de frontieră Orlivka - Isaccea, avariat de atac rusesc cu drone. Sursa foto: Oleh Kiper via Telegram
de A.I.    |    05 Oct 2024   •   11:00

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, sâmbătă, care va fi reacția autorităților române în cazul în care o dronă intră în spațiul aerian al țării, având obiectivul de a distruge ținte militare sau civile.

Precizările vin în contextul ultimului incident în care a fost implicată o dronă rusească și în care au fost avariate elemente de infrastructură la punctul de trecere Orlivka - Isaccea, la începutul acestei luni

 "Au intrat (drone) în spațiul aerian, dar nu au avut ținte pe teritoriul României. Cunoaștem traseul dronei perfect, Ministerul Apărării și aliații știu perfect ceea ce se întâmplă în spațiu aerian. Avem, știți foarte bine, o poliție aeriană foarte bine întărită.

Dacă este vreo dronă care intră în spațiul aerian având o țintă civilă sau militară, acea dronă va fi dată jos, fără excepție. 

O să modificăm și legislația. Dar, din punctul meu de vedere, nu se pune problema să nu putem trage (asupra dronei) pentru că nu avem legi sau pentru că (își pune cineva problema că ) va răspunde, de parcă răspunde cineva că dai (jos)  o dronă care se îndreaptă către o școală sau o casă sau o unitate militară (...)

Avem Inteligență Artificială, vedem direcția, se măsoară. Nu sunt drone care își schimbă traiectoria. Deci știm și greutatea (...) avem (informații în mod) detaliat.

România e o țară sigură. Ce cade la 10 metri, la 50 de metri, sunt dronele lovite de artileria ucraineană. Acolo n-ai cum să intervii. Cad foarte aproape", a spus premierul Ciolacu.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close