Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, despre elevii care primesc bursă de merit cu medii sub 5: ”Aşa ceva este inadmisibil”

Marcel Ciolacu, despre elevii care primesc bursă de merit cu medii sub 5: ”Aşa ceva este inadmisibil”

La începutul ședinței de guvern, care a avut loc astăzi, Marcel Ciolacu a vorbit despre situația de la Sibiu, acolo unde câțiva elevi cu medii extrem de mici primesc bursă de performanță. Premierul României i-a cerut ministrului Educației să remedieze situația.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, despre elevii care primesc bursă de merit cu medii sub 5:” Aşa ceva este inadmisibil” Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
de Roxana Mihăiescu    |    27 Oct 2023   •   12:36

Șeful Executivului susține că este inadmisibil ca un elev de nota 2 să primească o bursă de merit din partea statului și a cerut soluții ministrului Educației.

„Am văzut situaţia total anormală prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit. Aşa ceva este inadmisibil”, a spus Marcel Ciolacu, în cursul zilei de vineri.

Marcel Ciolacu a mai precizat că a avut o discuţie cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, dar şi cu sindicatele din educaţie, pe acest subiect.

„Am discutat cu doamna ministru Deca şi cu sindicatele. Şi aştept cât mai repede o soluţie prin care bursa de merit să reflecte performanţa şcolară”, a mai spus premierul.

Citește și: Un elev din Prahova, cu media 1,97, recompensat cu bursă pentru merite deosebite la învățătură

Legea pe baza căreia se acordă bursele a fost modificată, ca mai mulți elevi să poată avea acces, iar din acest motiv, câțiva dintre ei, cu medii sub nota 5, au fost eligibili pentru a primi astfel de burse de merit. 

 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu burse de merit
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close