Antena 3 CNN Actualitate Marcel Boloș, veste importantă pentru beneficiarii voucherelor de alimente: ”Sper să facem o surpriză plăcută!”

Marcel Boloș, veste importantă pentru beneficiarii voucherelor de alimente: ”Sper să facem o surpriză plăcută!”

Cardurile de alimente pentru persoanele defavorizate ar putea fi alimentate pentru toți beneficiarii pe 19 decembrie, afirmă ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

cardul de energie marcel bolos
Marcel Boloș, veste importantă pentru beneficiarii voucherelor de alimente: ”Sper să facem o surpriză plăcută!” Sursa foto: Facebook | gov.ro
de Laura Dinu    |    15 Dec 2022   •   12:28

”Cei 250 de lei pentru cardurile de alimente... În perioada 19-23 decembrie am promis și ne ținem de promisiune. Eu sper să facem o surpriză plăcută și anume pe 19 decembrie să intre toți banii pentru cei aproximativ 2,4 milioane de beneficiari. Dacă reușim acest lucru, vom anunța la momentul potrivit”, spune Marcel Boloș.

Guvernul a decis acordarea pentru întreg anul 2023 a ajutorului pentru alimente, respectiv 250 de lei o dată la două luni, și a aprobat compensarea cu 1.400 de lei, în două tranșe, anul viitor a prețului la energie pentru persoanele și familiile aflate în vulnerabilitate, anunță Marcel Boloș.

”Guvernul a luat două decizii extrem de importante pentru persoanele și familiile aflate în vulnerabilitate. Referitor la cardul pentru alimente, s-a prelungit pentru întreg anul 2023 valabilitatea acestui card și acordarea lui pe întreg anul 2023, adică 250 de lei o dată la două luni.

Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creșterii prețului la alimente a fost crescut de la 1500 de lei la 1700 de lei.

De asemenea, guvernul a aprobat măsurile necesare pentru ca tranșa a patra de acordare a cardului de alimente să aibă loc în perioada 19 - 23 decembrie. Așadar, numărul de beneficiari de cardul pentru alimente este de 2,4 milioane de beneficiari, iar costul unei tranșe este de 600 de milioane de lei”, afirmă Marcel Boloș, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: vouchere alimente marcel bolos
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close