Antena 3 CNN Actualitate MApN, consternat de locotentul protestatar: Cerea dizolvarea Parlamentului şi preluarea controlului ţării de către Armată

MApN, consternat de locotentul protestatar: Cerea dizolvarea Parlamentului şi preluarea controlului ţării de către Armată

N.B.
1 minut de citit Publicat la 20:18 27 Ian 2012 Modificat la 20:18 27 Ian 2012
MApN, consternat de locotentul protestatar: Cerea dizolvarea Parlamentului şi preluarea controlului ţării de către Armată
Foto: Antena 3
Conducerea Statului Major General a luat la cunoştinţă "cu consternare" de activităţile şi propunerile pe care locotonentul Gheorghe Alexandru le-a făcut, susţinând dizolvarea sau desfiinţarea Parlamentului, invocarea stării de urgenţă şi preluarea administrării statului de către Armată, relatează Mediafax.

Ministerul precizează că locotenentul Alexandru Gheorghe a fost primit, miercuri, la raportul comandantului unităţii militare în care este încadrat, pentru a-i expune acestuia gestul participării sale la mitingul de protest organizat în Piaţa Universităţii şi pentru a-i prezenta "viziunea sa asupra administrării statului român" şi "soluţiile sale pentru situaţia actuală".

MApN arată că s-a remarcat dintre soluţiile prezentate de locotentul Alexandru Gheorghe cererea de dizolvare sau desfiinţare a Parlamentului, invocarea stării de urgenţă în ţară, conducerea ţării şi administrarea statului român de către Armată.

MApN precizează că locotenentul a propus "să facă parte din Consiliul Militar care, în viziunea sa, ar urma să gestioneze destinele ţării, iar ofiţerului să îi revină 50% din puterea de decizie".

De asemenea, MApN mai spune că printre soluţiile prezentate de locotenent figurează şi aducerea regelui ca şef al statului şi instaurarea monarhiei constituţionale.

"Evaluarea Consiliului de judecată va cuprinde elementele cerute de R.G.-8, iar în cadrul şedinţei de judecată analiza va viza încălcarea de către locotenent a prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a regulamentelor militare. Toate acţiunile şi declaraţiile făcute de ofiţer se vor constitui ca elemente ale procesului de evaluare", precizează MApN, privind constituirea Consiliului de judecată şi judecarea locotententului Alexandru Gheorghe.

Ministerul spune că hotărârea Consiliului de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii va fi făcută publică, după pronunţarea acesteia.

Luni seară, un militar în uniformă şi-a făcut apariţia, în Piaţa Universităţii, cu declaraţii de susţinere la adresa protestatarilor, afirmând că "s-a săturat de batjocura din această ţară". El le-a reamintit protestatarilor din piaţă că 24 Ianuarie este Ziua Unirii, i-a îndemnat să nu aibă încredere în clasa politică şi să continue manifestaţiile.

Militarul s-a recomandat Alexandru Gheorghe, locotenent, în vârstă de 27 de ani, încadrat la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Citeşte şi Locotenentul Alexandru Gheorghe, care a fost invitat luni seară la Antena 3, după ce a mers să protesteze în uniformă, a apărut la CNN.

×
x close