În ultimele cinci zile din luna iulie s-au aplicat 233 de sancţiuni în valoare de 2.643.000 de lei, restaurantelor de pe litoralul românesc.
Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2022” au verificat, în perioada 27 iunie - 31 iulie, peste 1.000 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, care se pare că nu au respectat normele de igienă prevăzute de lege.
„În perioada 27.06-31.07.2022 inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 1.084 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, fiind aplicate 233 de sancţiuni în valoare de 2.643.000 de lei.
De asemenea a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 605,26 kg de produse alimentare, care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.
Echipele de inspectori
Apel la sesizarea neregulilor
Clienții care observă că un restaurant nu respectă normele de igienă pot face sesizări către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranță.
„ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie”, a fost precizat într-un comunicat de presă ANSVSA; potrivit mediafax.