Începând de luni, la cantina unui spital din România se poate servi mâncare
italiană. Doi bucătari
din Italia au venit să inaugureze la Spitalul de copii "Sfânta
Maria", din Iaşi cea mai modernă bucătărie, dintr-o unitate
sanitară. Ei au demonstrat că şi în spital, mâncarea
de regim poate fi gustoasă şi condimentată. Bucătăria spitalului
va pregăti masa pentru micii pacienţi, dar şi pentru cadrele
medicale şi pentru studenţii care fac practică în spital.
Bucătarii veniţi din Italia i-au învăţat pe bucătarii
români să facă specialităţi mediteraneene. "Se poate
prepara orice în această bucătărie. Se va găti pentru toate
categoriile de bolnavi, o să se facă şi pizza dacă este nevoie",
spune bucătarul italian Patrizzio Meoni.
Bucătăresele de la
Spitalul de Pediatrie spun că italienii folosesc foarte multe
condimente în prepararea mâncărurilor. Pentru noua
bucătărie şi dotările necesare s-au cheltuit peste 1,5 milioane
de lei. Preţul unui prânz cu arome mediteraneene costă între
12 şi 15 lei.
Antena 3