Antena 3 CNN Actualitate Mamele au primit note mai mari decât taţii

Mamele au primit note mai mari decât taţii

Mamele au primit note mai mari decât taţii
04 Iun 2007   •   13:39

Majoritatea elevilor de liceu din România, 58%, cred că mamele lor se poartă cu ei excelent, dar numai 40% spun acelaşi lucru despre taţi, arată datele unui sondaj realizat în premieră în România. Adolescenţii cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani au fost rugaţi să dea note părinţilor, separat pentru mame şi pentru taţi, aceştia fiind întrebaţi cine îi ajută mai mult la teme, dacă părinţii ştiu numele celor mai buni prieteni ai copiilor lor, dacă se străduiesc să le organizeze ziua de naştere.

Mamele au primit note mai bune în comparaţie cu tatăl, la majoritatea celor 32 de întrebări ale chestionarului. Tatăl a devansat-o pe mamă în ceea ce priveşte condusul maşinii, bărbatul fiind un şofer mai bun ca femeia, în opinia copiilor chestionaţi.

Acelaşi sondaj arată că mamele sunt cele care gătesc mai bine, cele care încearcă să petreacă cât mai mult timp cu copiii lor, cele care muncesc mai mult şi cele care îşi încurajează copiii.

Taţi au obţinut note mai bune în ceea ce priveşte acordarea independenţei copilului, oferirea mai multor bani de buzunar, resprectarea cuvântului dat şi au un simţ al umorului mai dezvoltat decât mamele.

Potrivit sondajului, 40% dintre taţi nu abordează niciodată probleme legate de sexualitate, iar mama este mai uşor de manipulat atunci când copilul are o dorinţă.

În ceea ce priveşte stricteţea părinţilor, copiii spun că taţii sunt mai stricţi decât mamele lor, cei mai mici ca vârstă dând note mai mari părinţilor.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close