Antena 3 CNN Actualitate Mama fetei ucise de urs spune că a presimţit tragedia: Am sunat-o și i-am spus să aibă grijă cu urșii

Mama fetei ucise de urs spune că a presimţit tragedia: Am sunat-o și i-am spus să aibă grijă cu urșii

ucisa urs antena 3 cnn profimedia
Tânăra de 19 ani a fost ucisă de un urs pe traseul montan Jepii Mici, care este un traseu frecventat de turiști. Sursa foto: Antena 3 CNN - Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2024   •   16:26

Mama fetei de 19 ani ucise de urs în Jepii Mici pare că a avut o presimţire înainte de tragedie. Femeia spune că a sunat-o pe tânără şi i-a spus să nu meargă la munte.

„Am vorbit cu ea, nu m-a sunat ea, eu o sunam mereu. Eu o sunam că eram preocupată cu muntele ăsta. Am sunat-o şi i-am zis: „Dia, nu te du, te rog, nu te du!”.

I-am spus să aibă grijă și ea a spus „nu, că m-ai ținut mereu mai strâns și acum vreau să mă duc, să fac o experiență de-asta”. 

Şi i-am spus: „Dacă te duci, ai te rog grijă cu urşii, ai te rog grijă la râpe, la toate, că e foarte periculoasă perioada asta”. 

Îi plăcea să meargă, dar din câte am mai aflat de la tatăl ei, că mie nu mi-a zis, a mai fost odată cu o prietenă și a fost fugărită de un urs”, a spus mama fetei.

Tânăra de 19 ani a fost ucisă de un urs pe traseul montan Jepii Mici, care este un traseu frecventat de turiști. 

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, se întreabă retoric câți oameni mai trebuie să moară astfel încât acele legi care reintroduc vânătoarea la urși, care zac în Parlament, să fie aprobate. 

Filmul tragediei de pe Jepii Mici

Ora 15.45: Primul apel la 112. Iubitul fetei a chemat salvatorii. Tânărul striga în telefon că sunt atacați de urs și că acesta a prins fata pe care a tras-o de un picior și că nu a mai văzut ce a făcut cu ea.

Ora 17.00: Elicopterul SMURD ajunge în zonă. Salvatorii îl găsesc pe băiat. Aceștia coboară în rapel 120 de metri în vale, dar tânăra de 19 ani era deja decedată. Ursul era lângă ea și a sărit să-i atace și pe salvamontiști. Inițial au vrut să recupereze trupul cu ajutorului elicopterului, dar misiunea a fost anulată.

Ora 21.00: Un vânător omoară animalul agresiv. Salvatorii recuperează trupul fetei din râpă. 

Prima reacţie a iubitului fetei mâncată de urs

Iubitul fetei ucise de urs a reacţionat şi spune că „a fost un accident şi atât”.

„Nu pot să declar nimic. Ce a fost de declarat am declarat, s-a întâmplat un accident şi atât. (...) Imaginaţi-vă cum este pentru mine şi pentru persoanele apropiate ei”.

Întrebat cum a ajuns ursul lângă ei, tânărul spune că: „e pădure, la urma urmei. Nu am apucat să-l vedem... Am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere să o salvez. dar... 

Nu faceţi prostia de a merge neechipaţi cu spray de urşi pe munte, pentru că se întâmplă nenorociri”, a spus iubitul victimei.

Cine este tânăra ucisă de urs: fata de 19 ani terminase liceul în iunie

Tânăra de 19 ani atacată de urs şi ucisă tocmai terminase liceul în luna iunei.

Toată lumea este îngrozită pentru că acest atac al ursului caracterizat de ferocitate, după ce a târât-o pe victimă în râpă, a ucis-o şi nu mai voia să plece de acolo.

Inclusiv operațiunea salvamotiștilor în acest caz a fost una de lungă durată.

×
Subiecte în articol: urs ucisă de urs Jepii Mici ursi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close