Antena 3 CNN Actualitate Se măresc pensiile, alocațiile și se acordă a 13-a indemnizație. Ministrul Marius Budăi a semnat OUG

Se măresc pensiile, alocațiile și se acordă a 13-a indemnizație. Ministrul Marius Budăi a semnat OUG

Gabriel Dano
2 minute de citit Publicat la 21:42 08 Dec 2021 Modificat la 21:43 08 Dec 2021
marius-budai-ministrul-muncii
Sursa foto: Antena 3

De asemenea, Marius Budă a semnat și actul care prevede acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități.

”Am semnat OUG pentru majorarea punctului de pensie și a indemnizației sociale. Ea a plecat pe circuit, pentru avizările interministeriale. Trebuie să treacă și prin CES, deși avizul e consultativ. Miercuri cred că va fi adoptată ordonanță.

Am semnat OUG de mărire a alocațiilor și de a da a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități. Trebuie să parcurgă același traseu.”, a spus Marius Budăi la România TV.

Astfel, de la 1 ianuarie, punctul de pensie va crește de la 1.442 de lei la 1.586 de lei. Pensia minimă va fi majorată de 800 la 100 de lei.

Calcul pensii. Ministrul Muncii, Marius Budăi, vă învaţă cum să calculaţi cu cât vă creşte pensia din 1 ianuarie 2022

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vine cu calcule exclusive privind pensia de anul viitor, la Antena 3.

Oficialul ne spune cum puteţi să vă calculaţi singuri ce majorare veţi primi de la 1 ianuarie 2022 la pensie, odată ce punctul de pensie va creşte cu 10%. 

"Avem două etape în creşterea pensiilor: începem cu creşterea pensiei minime, cu indemnizaţiile sociale şi acestea se majorează de la 800 de lei la 1.000 de lei.

Toţi cetăţenii care au între 800 şi 1000 de lei şi 1.000 de lei pensia li se aplică noua valoare a punctului de pensie. Adică, de la 1442 de lei la valoarea de 1586 de lei. 

Budăi: "Nu va mai fi niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000 de lei"

Se calculează noul cuantum. Dacă acel nou cuantum nu ajunge la valoarea de 1.000 de lei se completează, deci, nu va mai fi niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000 de lei. 

Pentru ceilalţi se calculează numărul de puncte de pensie, se înmulţeşte cu valoarea nouă a punctului de pensie de 1586 de lei şi se află noul cuantum al pensiilor, asta începând cu 1 ianuarie 2022. 

Noi deja avem actul normativ pregătit, îl ducem la avizare şi apoi îl aprobăm", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, miercuri, în exclusivitate la Antena 3.

Hartă pensii România. Care sunt judeţele cu cei mai săraci pensionari/judeţele fruntaşe şi cât câştigă românii

Pensii. Bucureştiul şi Hunedoara sunt singurele două judeţe din ţară unde pensiile medii depăşesc 2000 de lei.

Pensii. La popul opus, cele mai modeste pensii sunt în judeţele Botoşani, Giurgiu şi Vrancea, unde valoarea acestora nu depăşeşte 1.300 de lei. 

Hunedoara şi Bucureşti sunt singurele locuri din ţară unde pensiile medii trec de 2.000 de lei, adică sunt cu 20% mai mari decât în media la nivel naţional.

Ciolacu anunţă că pensiile cresc de la 1 ianuarie 2022: "80% din români trăiesc cu o pensie de până în 2.000 de lei"

Pensii. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat duminică, la Antena 3, că pensiile urmează să crească cu 10% de la 1 ianuarie 2022, iar creșteri salariale vor fi posibile și în sectorul sanitar și în învățământ.

Pensii. Politicianul a dat asigurări că sumele necesare majorărilor vor fi găsite, vorbind în context și de introducerea unei taxe de solidaritate, pentru companiile cu cifră mare de afaceri.

"Vom găsi soluții, veți vedea în bugetul de stat. Important este cum îți echilibrezi veniturile. Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa", a spus Ciolacu.

Cât pensie primește Ion Țiriac lunar de la stat. Miliardarul nu și-a ridicat banii din 1999

S-au vehiculat multe informații, de-a lungul timpului, cu privire la veniturile lui Ion Țiriac. Unele adevărate, altele mai puțin adevărate. Se pare însă că miliardarul ar fi dezvăluit suma pe care o încasează de la stat lunar, într-un cerc de prieteni

×
x close