3.000 de refugiaţi au intrat doar aseară prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare.
Mulți dintre refugiaţi vor să ajungă în țări din vestul Euopei
De la izbucnirea războiului, prin punctele de frontieră Petea şi Urziceni au ieşit din ţara noastră aproape 35.000 de cetăţeni ucraineni.
În tabăra de tranzit din Huși, au ajuns aseară din Ucraina peste 200 de refugiaţi de război.
Speriaţi şi infometaţi oamenii care au ajuns aseară în ţara noastră au primit o masă caldă şi un loc în care să doarmă.
Sute de ucraineni s-au refugiat într-unul dintre oraşele aflate în apropierea Vămii Siret
În ultimele 10 zile, numărul ucrainenilor care trăiesc aici a crescut simţitor, iar autorităţile locale se aşteaptă ca în perioada următoare cifrele să ajungă la aproape 40.000.
Locuitorii s-au mobilizat cum au putut mai bine pentru a-i ajuta pe oamenii fugiţi din calea războiului.
O parte dintre aceştia au fost găzduiţi în casele oamenilor, iar când situaţia s-a agravat şcoala din localitate a fost transformată în tabără pentru refugiaţi.
Un autocar cu 50 de mame și copii a ajuns în această dimineață la o biserică din Oradea
Obosiți, speriați și dezorientați, oamenii au primit ceva de mâncare. Ulterior au fost preluați și cazați de voluntarii bisericii.
Măsurile de control de la frontieră s-au intensificat, iar turele de serviciu s-au suplimentat în zonele de responsabilitate. De asemenea, și personalul care controlează documentele de călătorie a fost suplimentat.
Majestatea sa Margareta va vizita tabăra mobilă pentru refugiaţi din Siret
Preşedintele Crucii Roşii Române, Majestatea Sa Margareta, va fi prezentă, marţi, la tabăra mobilă pentru refugiaţi din Siret.
Potrivit unui comunicat transmis de Casa Regală, aceasta se va afla, începând cu ora 13,00, la Vama Siret, alături de voluntari, după care va vizita tabăra mobilă pentru refugiaţi din Siret.
Împreună cu Majestatea Sa va fi şi Alteţa Sa Regală Principele Radu.
"De la începutul conflictului armat în Ucraina, Majestatea Sa şi-a adus aportul la efortul autorităţilor române pentru soluţionarea problemelor generate de criza umanitară. Majestatea Sa s-a alăturat societăţii civile pentru a ajuta cetăţenii ucraineni de pe teritoriul României şi a le asigura un sprijin umanitar constant şi de durată", se mai arată în comunicatul Casei Regale.
De asemenea, Fundația Regală Margareta a României a lansat proiectul “Ajutor pentru refugiați” prin care se alătură demersurilor umanitare, asumându-și să sprijine familiile de refugiați care ajung în aceste zile în România, în căutarea siguranței și a unui adăpost pentru copiii lor.