Antena 3 CNN Actualitate Maior: SRI acţionează sub un control intern

Maior: SRI acţionează sub un control intern

Maior: SRI acţionează sub un control intern
08 Mai 2007   •   22:43

Audierile Comisiei speciale de anchetă privind interceptările telefonice efectuate de serviciile secrete române s-au încheiat. Directorii SIE şi SRI au trebuit să răspundă în faţa membrilor Comisiei în legătura cu legalitatea unora dintre activităţile structurilor pe care le au în subordine. În urma discuţiilor între membrii Comisiei şi şefii SRI şi SIE s-a ajuns la concluzia că interceptările, dacă există, s-au efectuat în condiţii legale. ?Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul Român de Informaţii au răspuns invitaţiei Comisiei parlamentare pentru a discuta mecanismele şi cadrul legal privind interceptările, ascultările, preluarea unor informaţii şi modul în care acest lucru se desfăşoară?, a declarat Cristian Diaconescu, vicepreşedinte PSD.

?Au existat foarte multe întrebări pertinente care sunt convins că au dus la limpezirea multor aspecte şi la relevarea ideii că SRI acţionează pe terenul şi în câmpul securităţii naţionale în lumina unui control foarte strict intern şi judecătoresc?, a declarat George Maior, director SRI, după audiere.

Audierile vor continua cu şefii serviciilor secrete militare, SPP, DNA şi cu cei ai Parchetului General. Membrii Comisiei vor elabora în zilele următoare un raport pe care îl vor da publicităţii în cadrul unei conferinţe de presă. Audierile au fost generate de declaraţiile fostului director SIE, Claudiu Săftoiu, potrivit căruia serviciul pe care îl conducea ar fi interceptat convorbiri telefonice cu mandat de la procurorul general.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close