Antena 3 CNN Actualitate Mâine începe şcoala pentru elevii din învăţământul primar şi preşcolar. Copiii nu vor primi testele de salivă

Mâine începe şcoala pentru elevii din învăţământul primar şi preşcolar. Copiii nu vor primi testele de salivă

Mădălina Ignat, Iulia Gorgorin
1 minut de citit Publicat la 13:35 09 Ian 2022 Modificat la 13:40 09 Ian 2022
Mâine începe şcoala pentru elevii din învăţământul primar şi preşcolar. Copiii nu vor primi testele de salivă
Mâine începe şcoala pentru elevii din învăţământul primar şi şcolar. Copiii nu vor primi testele de salivă Sursa foto: Hepta / Eduard Vinatoru

Şcoala începe mâine pentru toţi elevii din România, însă nu în condiţii de siguranţă, aşa cum a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Școlile au rămas fără teste de salivă pentru elevi

În plin boom al îmbolnăvirilor, ţara noastră este prinsă din nou pe picior greşit si de acest val. Şcolile nu mai au teste pentru elevi, în condiţiile în care, luni, copiii ar trebui testaţi din nou.

Sunt părinţi care cer ca ultima săptămână din acest semestru să se desfăşoare online, însă nu a fost luată o decizie în acest sens.

Copiii vor merge fizic la şcoală şi sunt îngrijorări la ceea ce s-ar putea întâmpla, că numărul cazurilor de îmbolnăviri ar putea creşte, în contextul în care testele de salviă nu există în şcoli.

Până acum, copiii se puteau testa  de două ori pe săptămână, acum însă, aceste teste nu mai există.

Răzvan Cherecheş susține că redeschiderea şcolilor a dus la răspândirea virusului

Într-un interviu acordat exclusiv Antenei 3, Răzvan Cherecheş atrage atenţia că şcolile nu trebuiau redeschise după sărbători, fără teste. De asemenea, expertul în sănătate publică, a răspuns şi când se va termina pandemia.

Vânzatorii, medicii, poliţişii şi profesorii ar trebui vaccinaţi obligatoriu. Este avertismentul lui Răzvan Cherecheş, specialist în sanatate publică.

"Până la finalul lunii ianuarie, secţiile de Terapie Intensivă vor ajunge să fie complet pline. Suntem în creştere exponenţială, Luni,  în 3 ianuarie copiii au mers la şcoală. În momentul respectiv, practic a început să se difuzeze virusul, chiar şi în familiile celor care nu au mers la petreceri sau au mers şi au avut grijă. Din acel moment a urmat perioada de incubaţie şi, cam în două săptămâni vom începe să vedem creşterea persoanelor pe Terapie Intensivă şi, la finalul lunii, vom începe să vedem decese care sunt legate de deschiderea şcolii. 

Rata de incidenţă COVID-19 în Bucureşti a ajuns duminică la 2,17 la mie, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Citiţi şi: Bilanț COVID-19 din 9 ianuarie 2022, în România. Peste 4.700 de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore 
 

×
x close