Antena 3 CNN Actualitate Maica stareţă de la mănăstirea Mărcuş, mamă pentru zece fetiţe abandonate

Maica stareţă de la mănăstirea Mărcuş, mamă pentru zece fetiţe abandonate

3 minute de citit Publicat la 22:48 06 Dec 2011 Modificat la 22:48 06 Dec 2011
Maica stareţă de la mănăstirea Mărcuş, mamă pentru zece fetiţe abandonate
Foto: VideoNews
Acum nouă ani, zece fetiţe abandonate au primit o nouă şansă la viaţă. Maica stareţă de la mănăstirea Mărcuş a devenit pentru ele o mamă care le-a crescut cu dragoste, dar şi cu mari sacrificii. Măicuţa are vise mari, vrea o carieră pentru fiecare dintre fetele ei, dar abia mai reuşeşte să le întreţină lună de lună.

Maica Serafima e şi mamă şi tată pentru cele 10 fetiţe orfane, pe care le-a luat la ea, acum 9 ani. La Mânăstirea Marcus e stareţă şi şofer, administrator şi contabil, grădinar şi educator. Acum s-a obişnuit cu toate grijile pe care şi le face cu copiii, însă începutul nu a fost deloc uşor.

Nouă ani maica stareţă a bătut pe la uşi ca să facă rost de banii necesari lună de lună. Îi găsea greu, pentru că 5.000 de euro, cât are nevoie în fiecare lună, sunt greu de găsit. Doar aşa fetiţele ei se vor putea bucura în continuare de o viaţă normală, în poiana lor de poveste. Acum, fetele au crescut, si costurile odată cu ele.

Fetele îi spun mami. ÎI cunosc truda şi o iubesc pentru tot ce a făcut pentru ele.

La şcoala în care învaţă, toata lumea ştie povestea orfanelor de la mânăstirea Mărcuş şi încearcă să le ajute cum pot.

Învăţătoarea ştie şi ea bine ce greutăţi are maica stareţă să le crească pe fete şi i se înmoaie inima când vede ce frumos le-a educat pe aceste copile care păreau sortite unei vieţi pline de lipsuri.

Maicuta le-a crescut pe fete cu dragoste de Dumnezeu şi de şcoală. Iar ele au înţeles că, dacă nu era ea, ar fi fost singure pe lume. Aşa că iau învăţăturile stareţei foarte în serios.

Până acum maica stareţă are cu ce să se mândrească. Fetele ei sunt eleve model.

Alexandra, de exemplu, are planuri foarte mari. E hotărâtă să fie doctoriţă. Ar vrea să descopere într-o zi un leac pentru boala ei.

Însă toate fac eforturi mari să fie primele în clasă, hotărâte să nu piardă şansa pe care le-a dat-o maica stareţă, atunci când le-a salvat de la viata de orfan. Sigur ca nu le e usor, asa, fara parinti adevarati si depinzand in fiecare luna de ajutorul celor milosi. Dar se bucura de fiecare zi in care o scot la capat cu hrana si cu lectiile.

Viata in comun de la manastire le-a unit atat de tare pe aceste fetite, incat au ajuns ca surorile si nu fac nimic una fara cealalta. Iar maicutei ii creste inima cand le vede plecand la scoala.

Toata lumea in Covasna stie de povestea fetitelor abandonate, salvate de maica stareta. Cand vin la manastire, oamenii aduc cu ei mancare si daruri pentru copile, si ii mai lasa maicutei bani pentru intretinerea lor. Nu e suficient, dar e, oricum, mai mult decat ar fi avut micutele, daca nu ar fi fost ea. Si-ar dori fetitele mai multe carti, ca sa cunoasca lumea inainte de a pleca din manastire, sa-i inteleaga pe oameni mai bine si sa-si explice cum de au fost in stare parintii lor sa le abandoneze. Atat si-ar mai dori. In rest, nu vor nimic. Dragostea maicutei suplineste toate lipsurile.

Vă rugăm să trimiteţi un SMS la 877, în toate reţelele de telefonie mobilă, banii rezultaţi fiind necesari pentru cumpărarea de cărţi şi organizarea unor centre de lectură în comunităţile sărace. Costul unui SMS este de 2 euro fără TVA.



 


Modalităţile în care ne puteţi fi alături sunt următoarele:

DONAŢII

SMS – 877, valoare 2 euro, oferit gratuit de: Vodafone, Cosmote şi Orange. Nu se percepe TVA.

Serviciul Paypal

Conturi Fundaţia Mereu Aproape, CIF 18212553:
    * în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
    * în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

SPONSORIZARI CORPORATE
Companiile interesate de sustinerea acestei campanii, sunt rugate sa contacteze Fundatia Mereu Aproape
Adresa: Str. Garlei Nr.1B, sector 1, Bucuresti.
Tel: 021.20.30.246 sau 021.20.30.337.
Fax: 021.20.30.260
Email: [email protected]

Ziua cărţilor deschise! Poveşti cutremurătoare ale unor copii care doresc cu disperare să înveţe. Îi poţi ajuta şi tu! 



×
x close