Vremea capricioasă crează probleme în judeţul Maramureş unde ploile abundente au provocat umflarea apelor râului Botiza. 50 de familii din localitatea cu acelaşi nume au fost evacuate sâmbătă după-amiază deoarece apele râului au pătruns deja în curţile gospodăriilor. Şi în localitatea Giuleşti cinci case au fost izolate de revărsarea apelor râului Mara. Locatarii celor cinci gospodării au fost evacuaţi şi transportaţi într-o zonă sigură. Alte 60 de locuinţe sunt afectate în localitatea Budeşti
50 DE FAMILII AU FOST EVACUATE DIN CAUZA INUNDAŢIILOR
În oraşul Baia Sprie, sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă la debitului apelor care s-au scurs de pe versanţii muntelui. Angajaţii primăriei din localitate au intervenit urgent şi au întărit cu saci de nisip malul râului Săsar, încercând astfel să oprească extinderea apei spre locuinţele cetăţenilor.
Vântul puternic a creat de asemenea mari probleme în multe zone din ţară. Zeci de localităţi au rămas fără curent electric. În localitatea Comăneşti, din judeţul Bacău, mai multe blocuri şi case au rămas fără acoperiş şi alte 12 case au fost afectate. Echipele de intervenţie au decopertat acoperişurile avariate şi au strâns resturile de tablă şi ţiglă căzute. Vântul extrem de puternic a smuls din rădăcini şi mai mulţi copaci şi a rupt un stâlp de telegraf. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.
Furtună şi în judeţul Braşov. Drumul care face legătura între localitea Vad şi DN1 a fost blocat din cauza crengilor căzute pe carosabil. Şi iluminatul public din municipiul Făgăraş a fost afectat de vântul puternic, iar patru localităţi din zona Cincu, aflate la 30 de kilometri de Făgăraş au rămas fără energie electrică.
La Arad, o furtună puternică a făcut ravagii. Copertina unei clădiri a fost smulsă de vânt şi a avariat 12 maşini. Unul dintre autoturisme a fost distrus complet. Furtuna a afectat temporar traficul pe mai multe drumuri din judeţul Arad, iar zeci de localităţi au rămas fără curent electric.
Toate porturile de la Marea Negră au fost închise duminică dimineaţă din cauza vântului puternic. Rafalele depăşesc 70 - 80 de kilometri pe oră. De asemenea, a fost suspendată şi activitatea pe Canalul Dunăre-Marea Neagră. În aceste condiţii, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, pentru a nu intra în derivă, iar cele aflate la cheu trebuie să întărească legăturile pentru a evita producerea unor accidente.
Tot din cauza furtunii, un remorcher a eşuat sâmbătă seară, la intrarea în canalul Sulina. Cei opt marinari aflaţi la bord au fost salvaţi.
Antena3.ro