Mai multe spitale din ţară ar putea rămâne fără medicamente. Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) ameninţă că va opri livrările către mai multe spitale din ţară, din cauza datoriilor acestora către companiile membre. Printre spitalele care pot rămâne fără medicamente se află şi Colentina din Capitală.
"Datoriile unităţilor din cadrul sistemului sanitar către companiile membre ale Asociaţiei se ridică la peste 85 milioane de Euro, până în prezent", au comunicat, marţi, reprezentanţii AFPM, citaţi de Mediafax.
"Cu toată înţelegerea pe care furnizorii de materiale sanitare au avut-o şi o au pentru problemele sistemului sanitar din România, dacă nu va exista o reacţie imediată a factorilor de decizie la semnalul de alarmă pe care îl tragem, companiile membre ale Asociaţiei vor opri livrările către spitale.?
?Orice blocaj pe piaţă riscă să creeze dezechilibru iar pe termen lung va duce la repercursiuni grave. În aceste condiţii sperăm într-o soluţionare cât mai rapidă a acestor diferende".
Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii (MS), cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi din cadrul Administraţiei Prezidenţiale - Departamentul de Sănătate Publică s-au întâlnit pentru a dezbate această problemă.
Au fost fiind trimise adrese către Ministerul Sănătăţii, CNAS, Guvern, Preşedinţie şi Ministerul Finanţelor.
Membrii Consiliului Director al AFPM au hotărât să aprească livrările către Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti , precum şi către spitalele judeţene de urgenţă din Craiova, Târgu Mureş, Timişoara, Iaşi şi Botoşani.
Potrivit AFPM, vor fi acoperite toate nevoile urgenţelor medicale, situaţiile în care sunt puse în pericol viaţa pacienţilor.
Viorel Vasile, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Produse Medicale, în direct, la Antena 3:
Antena3.ro