Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii se plâng că au prea mult de lucru şi că sistemul judiciar e unul instabil

Magistraţii se plâng că au prea mult de lucru şi că sistemul judiciar e unul instabil

Magistraţii se plâng că au prea mult de lucru şi că sistemul judiciar e unul instabil
01 Mai 2008   •   09:05

Judecătorii şi procurorii se plâng că au prea mult de lucru - prea multe dosare de rezolvat într-un cadru legislativ instabil. La aceste concluzii s-a ajuns în urma unui studiu realizat de Institutul Naţional al Magistraturii şi Institutul pentru Politici Publice. În urma acestor rezultate, putem afla de ce nu sunt fericiţi magistraţii din România şi cum percep ei probeleme sistemului judiciar. Partea buna estea că procurorii şi judecătorii se simt mai puţin influenţaţi în adoptarea deciziilor.

Primul studiu realizat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 937 de magistraţi este primul de acest gen care pune în prim-plan sistemul judiciar. Realizatorii studiului spun că au întâmpinat câteva probleme la instanţa supremă.



Cercetarea a fost făcută în perioada martie-aprilie, de către Institutul Naţional al Magistraturii şi Institutul pentru Politici Publice. Rezultatele studiului vor fi trimise Consiliului Superior al Magistraturii, urmând ca această instituţie să rezolve problemele din sistemul judiciar.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close