Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii au decis retrimiterea dosarului Zambaccian la DNA

Magistraţii au decis retrimiterea dosarului Zambaccian la DNA

Magistraţii au decis retrimiterea dosarului Zambaccian la DNA
18 Oct 2007   •   14:43

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus retrimiterea dosarului Zambaccian la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru reluarea cercetărilor. În dosarul Zambaccian, fost premier Adrian Năstase şi soţia sa sunt acuzaţi pentru fapte de corupţie. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată de procurori.

Judecătorii au admis două excepţii invocate de către avocaţii fostului premier Adrian Năstase şi au declarat că probele din dosar sunt lovite de nulitate, întrucât au fost luate fără respectarea procedurilor. Concret, procurorii ar fi trebuit să înceapă cercetările în acest dosar abia după ce ar fi obţinut avizul de la Cotroceni, fiind vorba despre un fost prim-ministru, şi de la Camera Deputaţilor, Adrian Năstase fiind în prezent deputat.

Chiar dacă avizul preşedintelui Băsescu a fost solicitat în urmă cu o lună, procurorii DNA trebuie să adreseze acum o nouă solicitare, întrucât în septembrie s-a cerut permisiunea pentru o altă fază a anchetei. Tot joi, judecătorii au decis ridicarea sechestrului asiguratoriu impus familiei Năstase. Adrian Năstase nu a vrut să comenteze, deocamdată, decizia instanţei.

Şeful Departamentului Naţional Anticorupţie Daniel Morar a declarat joi că va face recurs împotriva deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a retrimite dosarul Zambaccian la DNA. Morar a apreciat că decizia Curţii Constituţionale în acest caz poate acţiona doar pentru viitor, nu retroactiv.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie amânaseră dosarul Zambaccian pentru 24 octombrie. Motivul amânării fusese lipsa din ţară a fostului premier, care se afla într-o delegaţie oficială în Israel.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close