Antena 3 CNN Actualitate Magazinele de vise, în continuare o afacere profitabilă pe internet

Magazinele de vise, în continuare o afacere profitabilă pe internet

Magazinele de vise, în continuare o afacere profitabilă pe internet
Foto: Antena 3
25 Aug 2011   •   11:18

După ce autorităţile au decis închiderea magazinelor de vise, afacerile continuă pe Internet. Potrivit Adevărul, România se află la loc de frunte în topul ţărilor cu site-uri unde se comercializează substanţe etnobotanice, alături de Marea Britanie, Germania şi Olanda.

În ciuda restricţiilor, substanţele cu efecte halucinogene sunt în continuare la mare căutare. Ca să nu fie prinşi, ci care deţin siteuri unde se vând etnobotanice folosesc codurile „.com" sau „.net".  

Potrivit unui studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog, site-urilor unde se vând etnobotanice au fost cel mai mult accesate locuitorii din Iaşi, Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Din cauza acestora, numărul minorilor care consumă droguri legale a crescut semnificativ. Un alt fenomen îngrijorător este că mulţi dintre consumatorii de substanţe psihoactive au revenit la drogurile de mare risc odată cu închiderea magazinelor de vise.

 


Statisticile oficiale arată că cei mai mulţi consumatori de etnobotanice sunt  bărbaţi care provin din mediul urban şi nu au ocupaţie. În ultimul an, medicii au avut sute de pacienţi care au ajuns la Urgente din cauza consumului acestor subatanţe.

Spre exemplu în medie, la Unitatea de Primire a Urgenţelor Cluj ajung lunar cinci persone care au consumat etnobotanice. Studiile mai arată că la Iaşi, un student din patru consumă substanţe din categoria drogurilor.

În Bucureşti însă, numărul celor care ajung la spital din cauza etnobotanicelor a scăzut constant de la începutul acestuia an. 

×
Subiecte în articol: etnobotanice afacere internet
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close