Antena 3 CNN Actualitate MAE a emis o atenționare de călătorie în Portugalia. O companie aeriană intră în grevă

MAE a emis o atenționare de călătorie în Portugalia. O companie aeriană intră în grevă

barbat cu bagaj in aeroport
O companie aeriană intră în grevă / Foto: Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    15 Aug 2024   •   17:37

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Portugalia, că Sindicatul Naţional al Personalului de Zbor din Aviaţia Civilă a anunţat intrarea în grevă a personalului de cabină al companiei aeriene easyJet, care operează pe teritoriul Portugaliei, în perioada 15-17 august.

Conform unui comunicat al MAE, greva va determina perturbări considerabile ale zborurilor în reţeaua companiei aeriene.

În aceste condiţii, cetăţenilor români care urmează să efectueze deplasări în perioada respectivă li se recomandă să îşi reconfirme zborurile cu reprezentanţii companiei aeriene easyJet, înainte de a se îndrepta către aeroporturile din Portugalia, potrivit Agerpres.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213966463, +351213960866, +351213972648, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Portugalia: +351927411628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://lisabona.mae.ro şi www.mae.ro.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close