Antena 3 CNN Actualitate Macovei: Codul Penal din 2004 e periculos

Macovei: Codul Penal din 2004 e periculos

Macovei: Codul Penal din 2004 e periculos
14 Mar 2007   •   11:03

Ministrul Justiţiei, Monica Macovei, i-a transmis prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu o scrisoare în care evaluează pericolele intrării în vigoare a Codului Penal din 2004, apreciind că acest lucru va bloca justiţia penală din România. Ministrul Justiţiei aminteşte că, la Senat, se discută despre posibilitatea intrării în vigoare a Codului Penal din 2004 şi despre schimbarea procedurii de numire şi revocare a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, amândouă fiind propuneri ale reprezentanţilor Partidului Social Democrat.

Ministrul Justiţiei apreciază că adoptarea şi intrarea în vigoare a acestor propuneri legislative, în afară de faptul că sunt contrare politicii Guvernului şi obligaţiilor asumate de România faţă de Uniunea Europeană, sunt de natură a perturba grav sistemul judiciar penal şi de a determina blocaje la nivelul instanţelor şi parchetelor, de neacceptat pentru un stat membru UE.

Macovei consideră că o declaraţie de susţinere a continuării procesului de reformă din sistemul judiciar, prezentată de premier în Senat, este binevenită, ?ca şi o declaraţie de susţinere a proiectului de lege privind Agenţia Naţională de Integritate - aşa cum a fost adoptat de Guvern?.

Având în vedere că o declaraţie pe tema continuării reformelor în justiţie trebuie fundamentată pe date reale şi actualizate, ministrul Justiţiei i-a transmis primului ministru un document amplu privind stadiul procesului de reformă în sistemul judiciar şi măsurile programate pentru perioada imediat următoare. Documentele au fost transmise şi liderilor de grupuri parlamentare din Senat, se arată în încheierea comunicatului Ministerului Justiţiei.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close