Antena 3 CNN Actualitate M. Băsescu şi Buzăianu, camarazi de Bamboo

M. Băsescu şi Buzăianu, camarazi de Bamboo

M. Băsescu şi Buzăianu, camarazi de Bamboo
12 Mar 2007   •   16:56

Mircea Băsescu a declarat într-o conferinţă de presă că nu este prieten cu Bogdan Buzăianu de la Energy Holding şi că l-a cunoscut întâmplător, în decembrie 2006, în clubul bucureştean Bamboo, unde s-au realizat şi fotografiile prezentate de Grupul de Investigaţii Politice. Potrivit lui Mircea Băsescu, directorul tehnic al SC Plusfood a negociat contractul cu Energy Holding, document care este standard. Schimbarea furnizorului de energie electrică s-a făcut la cererea acţionarului olandez al firmei Plusfood, care a solicitat diminuarea cheltuielilor. Astfel, în august 2005 s-a semnat contractul, cu acordul părţii olandeze, iar în octombrie 2005 s-au făcut primele livrări, înregistrându-se o economie de 17%, a susţinut fratele preşedintelui.

Mircea Băsescu a declarat că până în prezent firma pe care o conduce nu a vândut energie electrică şi nici nu există interes pentru astfel de tranzacţii. Potrivit Mediafax, acţionarii olandezi ai firmei Plusfood au aflat de scandalul din presă şi există însă riscul ca aceştia să nu mai accepte amestecul politicului în afaceri şi să se retragă de pe piaţa românească, deschizându-şi un punct de lucru în altă ţară.

Mugur Ciuvică a dat publicităţii, duminică, două fototgrafii şi contractul încheiat între SC Energy Holding SRL şi SC Plusfood Constanţa SRL, susţinând că acestea demonstrează că Mircea Băsescu şi Bogdan Buzăianu "sunt prieteni de pahar" şi că fratele preşedintelui "este un prieten al băieţilor deştepţi din energie".

În urmă cu aproximativ două săptămâni, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu s-au acuzat reciproc de minciună, la TVR, şeful statului intervenind în direct în emisiune, după ce premierul s-a referit, în contextul unei discuţii privind grupuri de interese, la nota Alro semnată de acesta. Băsescu a intervenit telefonic în emisiune, acuzându-l pe Tăriceanu că minte şi explicând că a semnat rezoluţia Alro deoarece compania, ca alţi operatori economici, era obligată să se prezinte la Ministerul Economiei "cu valiza cu bani" pentru a obţine prelungiri de contracte.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close