Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban anunţă prelungirea stării de alertă şi o posibilă carantină în Sibiu şi Alba Iulia. "Decizia finală o ia Raed Arafat!"

Ludovic Orban anunţă prelungirea stării de alertă şi o posibilă carantină în Sibiu şi Alba Iulia. "Decizia finală o ia Raed Arafat!"

Decizia finală privind o eventuală plasare în carantină a municipiului Sibiu va fi luată de secretarul de stat Raed Arafat, care are planificată o deplasare în acest judeţ, precum şi în judeţul Alba, a anunţat, joi, premierul Ludovic Orban. Rata de infectare în municipiul Sibiu a depăşit 11 cazuri la mia de locuitori. La nivel judeţean, rata de infectare este 7,4 la mie.

Ludovic Orban anunţă prelungirea stării de alertă şi o posibilă carantină în Sibiu şi Alba Iulia. "Decizia finală o ia Raed Arafat!"
de Adrian Iclozan    |    12 Noi 2020   •   16:18

Guvernul anunţă, joi, prelungirea stării de alertă iar premierul spune că nu vor fi decise restricţii noi la nivel la naţional.

"Pe rezultatele din ultimele 5 zile, am oprit această creştere, ba chiar există o tendinţă de plafonare a numărului de cazuri, dar nu putem spune încă dacă am intrat pe platou. Obiectivul nostru este să intrăm cât mai repede pe platou. Din acest motiv am decis să suplimentăm măsurile cu cele adoptate în urma prezenţei preşedintelui Iohannis la şedinţa de guvern (de săptămâna trecută, n.r.). Urmărim cu maximă atenţie efectele. În ceea ce priveşte prelungirea stării de alertă, nu vor fi restricţii suplimentare. Avem instrumentele la dispoziţie pentru a opri creşterea numărului de cazuri.

(Întrebat despre instituirea carantinei în Sibiu)

Aici avem o procedură din punct de vedere al sănătăţii publice (...) Dacă DSP propune carantinarea, procedura cere ca această propunere să fie avizată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă iar decizia finală o ia comandantul acţiunii, secretarul de stat Raed Arafat (...) Din câte ştiu, Raed Arafat planifică o vizită în judeţele Alba şi Sibiu pentru o evaluare şi o discuţie cu specialiştii la faţa locului, urmând să ia o decizie.

(Întrebat dacă oamenii se pot deplasa dintr-un judeţ în altul, dacă îşi pot vizita părinţii)

Dacă respectăm regulile de protecţie sanitară, ne putem vizita rudele şi prietenii.

(Întrebat dacă există riscul de carantinare a altor localităţi)

Pe baza evaluărilor, situaţia poate presupune decizia de carantinare în Sibiu, Alba Iulia. A fost o discuţie legat de Timişoara, dar acolo s-au luat măsuri suplimentare care au dus la atenuarea curbei de creştere. Şi Clujul a luat măsuri foarte hotărâte şi nu întruneşte condiţiile de carantinare. Dacă situaţia va impune, nu vom ezita să luăm măsura de carantinare.", a spus Ludovic Orban

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban carantină Sibiu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Turiști români din Turcia, evacuați din hoteluri din cauza incendiilor
x close