Antena 3 CNN Actualitate Lucrările la autostrada Deva-Orăştie, sistate. Află motivul 100% românesc pentru care au fost oprite

Lucrările la autostrada Deva-Orăştie, sistate. Află motivul 100% românesc pentru care au fost oprite

Lucrările la autostrada Deva-Orăştie, sistate. Află motivul 100% românesc pentru care au fost oprite
Foto: fin.ro
de O.P.    |    13 Dec 2011   •   06:08

Lucrările la Autostrada Deva-Orăştie bat pasul pe loc după ce mai mulţi localnici din Hunedoara au reclamat faptul că terenurile agricole le sunt distruse.

Pământul folosit la terasamentul magistralei este luat de pe câmpurile din zonă. În urma sesizărilor venite de la sute de oameni, protecţia mediului a cerut sistarea excavărilor.

Oamenii din satele Banpotoc şi Hărău sunt nemulţumiţi de ceea ce va rămâne în urma constructorului. Ei au cerut Agenţiei de protecţia mediului să revizuiască studiul de impact al lucrărilor de la gropile de împrumut. Autorităţile au decis că, până la finalizarea cercetărilor, să se sisteze activitatea în zonele vizate.

Hunedorenii din cele două sate reproşează faptul că se lucrează necorespunzător şi constructorii nu respectă înţelegerile făcute anterior. În unele locuri s-ar fi excavat peste limita maximă admisă.

Termenul de reluare a lucrărilor este incert şi depinde de modul în care se vor reface studiile de impact asupra mediului. În această situaţie constructorii au de ales între a aştepta sau să folosească soluţii alternative. Specialiştii de la Mediu au şi recomandări pentru ieşirea din impas.

Problemele au început încă din primăvară când oamenii au protestat faţă de lucrări, după ce au văzut că dealuri întregi dispar sub cupele excavatoarelor.

 






×
Subiecte în articol: infrastructura
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close