Antena 3 CNN Actualitate Lucrările de reabilitare a liniei 5 de tramvai din București au fost oprite. Primăria Generală nu a făcut plățile, deși spune că are banii necesari

Lucrările de reabilitare a liniei 5 de tramvai din București au fost oprite. Primăria Generală nu a făcut plățile, deși spune că are banii necesari

colaj trambvai
Lucrările la linia 5 de tramvai din București au fost sistate pentru că Primăria nu a făcut plățile către antreprenor. Foto: Colaj/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iul 2024   •   13:44

Reabilitarea liniei 5 de tramvai, ce leagă zona de Nord de centrul Capitalei, a fost sistată. Lucrările au fost oprite pentru că Primăria Generală nu a mai făcut plăţile necesare. Într-un răspuns oficial, Primăria transmite că are banii necesari pentru a face plățile, însă este nevoie de adoptarea proiectului de rectificare bugetară în Consiliul General.

„Referitor la situația șantierului de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului liniei 5, facem următoarele precizări:  Primăria Municipiului București are bugetul necesar pentru finalizarea lucrărilor.  Primarul General discută zilele acestea cu consilierii generali despre proiectul de rectificare bugetară care va fi pus pe ordinea de zi în următoarea ședință de Consiliu. Ulterior aprobării, facturile restante vor fi achitate antreprenorului”, a transmis Primăria Generală.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, anunţă că a solicitat convocarea de îndată a unei şedinţe de consiliu general, pentru rezolvarea situaţiei. 

„Lucrările la linia 5 s-au blocat pentru că Primăria Generală nu a mai făcut plățile necesare. Antreprenorul anunță asta printr-un semn pe șantier. Demarate în plină campanie electorală, aceste lucrări trebuie duse de urgență la bun sfârșit. Împreună cu viceprimarul general Stelian Bujduveanu și echipa de consilieri liberali, am solicitat convocarea de îndată a unei ședințe de consiliu general, pentru rezolvarea situației. Important nu este să căutăm vinovați, ci să rezolvăm cât mai repede problema pentru zecile de mii de bucureșteni care stau blocați în trafic în zona Aviației”, a scris Burduja, pe Facebook.

Lucrările de reabilitare a liniei 5 de tramvai au început în februarie 2024, iar termenul de execuție este de un an, până în martie 2025. În prezent, lucrările la reabilitarea liniei 5, ce presupun înlocuirea șinelor și modernizarea căii de rulare, sunt la jumătate din execuție.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close