Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bode, clarificări în cazul educatoarei ucise de soț: ”Victima nu făcea obiectul niciunui ordin de protecție în vigoare”

Lucian Bode, clarificări în cazul educatoarei ucise de soț: ”Victima nu făcea obiectul niciunui ordin de protecție în vigoare”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a oferit clarificări, pentru Antena 3, în cazul educatoarei omorâtă de soț, în București. Lucian Bode dezminte informația apărută în spațiul public potrivit căreia existau mai multe ordine de protecție pentru femeia ucisă.

lucian-bode-clarificari-caz-educatoare-ucisa-sot
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    18 Aug 2021   •   09:16

„Derularea evenimentelor a fost următoarea: Poliția Capitalei a fost sesizată prin 112 pe 12 august despre faptul că o femeie în vârstă de 48 de ani a fost găsită decedată într-o locuință din Sectorul 2. În urma unui apel anonim către poliție în data de 16 august a fost identificat prezumtivul autor al infracțiunii de omor. În această perioadă am desfășurat acțiuni specifice și am identificat prezumtivul autor.În acest moment cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe Lângă Tribunalul București.

Pentru că s-a discutat  mult despre existența sau neexistența unor ordine de protecție. Instanța de judecată a emis un ordin de protecție față de prezumtivul autor pentru protecția fiicei victimei, în vârstă de 17 ani. Victima infracțiunii de omor nu făcea obiectul niciunui ordin de protecție în vigoare. 

Am dispus șefului Poliției Române declanșarea unor verificări specifice la nivelul Direcției Generale a Poliției Municipiului București.”, a explicat Lucian Bode.

Cât despre brățările electronice care ar trebui să protejeze victima de agresorul pe numele căruia este emis ordinul de protecție, Lucian Bode a precizat că în momentul de față este așteptată finalizarea procedurilor de operaționalizare a sistemului informatic de monitorizare.

„Această lege a  fost publicată în Monitorul Oficial pe 18 mai 2021. legea 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penal. Legea prevede ca în termen de maxim șase luni de zile, Administrația Națională a Penitenciarelor, STS, IGPR împreună să vină să operaționalizeze acest sistem informatic de monitorizare, dar nu mai devreme de 1 martie 2022. Am convingerea că după această crimă cei chemați să vină cu procedurile de operaționalizare a acestui sistem informatic să o facă mai repede de 1 martie. Va exista un sistem pilot care va fi implementat la nivelul Municipiului București. Avem lege, normele de aplicare și operaționalizare ar trebui să se facă mai repede de 1 martie și în această perioadă evident că vor fi achiziționate și brățările electronice.”

×
Subiecte în articol: Lucian Bode ucisa
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close