Antena 3 CNN Actualitate LOVITURĂ pentru Dan Diaconescu. A pierdut TOTUL în urma acestui anunţ

LOVITURĂ pentru Dan Diaconescu. A pierdut TOTUL în urma acestui anunţ

LOVITURĂ pentru Dan Diaconescu. A pierdut TOTUL în urma acestui anunţ
de O.P.    |    04 Iul 2013   •   12:43

Dan Diaconescu nu reuşeşte să resusciteze OTV, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) hotărând, joi, să respingă solicitările apropiaţilor acestuia de a reactiva licenţa audiovizuală a televiziunii Top 1 şi de a o transforma în OTV.

În fapt, Diana Voiculescu, o colaboratoare apropiată a lui Dan Diaconescu, a preluat în luna mai pachetul majoritar de acţiuni la societatea Videomedia Plus SRL, care a deţinut licenţa audiovizuală prin satelit a televiziunii Top 1. În societatea Videomedia Plus SRL, Diana Voiculescu - directorul executiv al televiziunii OTV, căreia CNA i-a retras licenţa pe 22 ianuarie 2013 - deţine 95% şi este şi administrator al acesteia, în timp ce Georgeta Gheorghe deţine 5% din acţiuni.

Diana Voiculescu a preluat acţiunile în televiziunea Top 1 de la Petrică Gheorghe, care în trecut a fost angajat al OTV. Pe 14 iunie 2013, societatea Videomedia Plus SRL a depus la CNA un dosar în care a solicitat modificarea denumirii Top 1 în OTV, modificarea grilei televiziunii şi modificarea amplasamentului sursei de program.

În acelaşi dosar, Videomedia Plus SRL a informat CNA cu privire la modificarea acţionariatului şi la numirea lui Dan Diaconescu în funcţia de director general al societăţii. Totuşi, încă din prima parte a acestui an, reprezentanţii CNA au constatat că televiziunea Top 1 nu mai emitea programe şi au decis efectuarea, începând din martie 2013, a unui control la acest post.

Ulterior, pe 20 iunie 2013, CNA a retras licenţa audiovizuală pentru televiziunea Top 1 societăţii Videomedia Plus SRL, pentru încălcarea articolului articolului 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu Dan Diaconescu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close